Målgang ved Sigdalsrally 2022 ble sendt som direkteformat på NRK sist lørdag, her ved Sindre Backe i R2-klassen som var blant de aller første som ble vist på sendingen.

Over 130.000 så første NM-runde i rally på NRK

Dette er statskanalens vurdering etter at de sendte Rally-NM igjen på hovedkanalen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Sist helg ble årets første NM-runde i rally kjørt, og Sigdalsrally ble vist i beste sendetid som direktesending etter all vintersporten lørdag i NRK 1 sitt Vinterstudio.

RALLY: Sist helg ble årets første NM-runde i rally kjørt, og Sigdalsrally ble vist i beste sendetid som direktesending etter all vintersporten lørdag i NRK 1 sitt Vinterstudio.

NRK tok over rettighetene for Rally-NM i fjor, med Nordur Film som har vært fast produksjonsselskap de siste tre årene. I fjor viste NRK oppsummerende magasinsendinger, mens de i år har åpnet sesongen med fullt direkte format lørdag. Riktig nok en snau halvannen time etter faktisk kjøring, grunnet kollisjon med verdenscupen i skiskyting.

– Litt skuffende tall

Seertallene fra lørdagens sending er klare. Totalt 135.000 seere så programmet direkte i snitt gjennom ordinær lineær-TV eller strømmetjenesten NRKTV. Seertallet «peaket», det vil si nådde en topp, på 206.000 seere, men dette var i løpet av programmets to første minutter og var således påvirket av seere fra programmet før.

NRKs sportssjef Egil Sundvor har enn så lenge positive, men likevel blandede følelser for seertallet opp mot hva de mener er potensialet.

– Seertallene på magasinsendingene i fjor var bra. Magasinet lå gunstig til på søndag kveld eller mandag kveld opp mot Kveldsnytt. Det var litt skuffende tall på lørdag, men det er et nytt produkt. Også gikk det opp mot verdenscup i hopp på NENT, sier Sundvor til Parc Fermé.

Egil Sundvor, sportssjef i NRK.

Vil utvikle rally som TV-konsept

Han vil foreløpig ikke si noe om hvilket engasjement rally skaper sammenliknet med andre idretter utover de mest populære blant det norske folk, da fortrinnvis, fotball, vinteridrett og friidrett, men det er ikke uten grunn at at de velger å satse på rally, nå i et større omfang.

– Vi tror det finnes en bred interesse for motorsport i det norske folk. På sitt beste er det et spennende konsept, fartsfylt og med mange gode norske profiler. Men rally trenger også å bli utviklet som TV-konsept for å få fram spenningen i konkurransene, sier Sundvor.

– Hva kan vi forvente av innholdet framover?

– Planen er i utgangspunktet tre sendinger live, eller forskutt som forrige lørdag, og fire sendinger som magasin i året. Vi legger noen live-idretter forskutt når de kollider med tøffere konkurranse, i dette tilfellet skiskyting, sier Sundvor.

Viktig med spenning for TV-produktet

Årets første TV-sending ble preget av et av norgeshistoriens tetteste seiersdueller noen sinne. Halvsekundet skilte Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby før siste etappen, den såkalte Power Stage som gir ekstra NM-poeng, og Veiby knappet inn kun tre av de fem tidelene han trengte å ta.

Dermed ble det Brynildsen seier med kun to tideler.

– Det er svært viktig for TV-produktet at det er spenning fram til avgjørelse, og vedvarer det vil nok flere la seg engasjere, tror Sundvor.

Powered by Labrador CMS