1-0 til Red Bull – nå må Mercedes-gutta gå sammen for å knekke unggutten

Ikke alle har trodd på at Mercedes har tapt markant med terreng til Red Bull over vinteren. Årets første kvalifisering viste derimot at det kanskje ikke er så langt unna sannheten.

Publisert

At Max Verstappen fortsetter der han slapp 2020-sesongen, der han vant finaleløpet i Abu Dhabi, hadde kanskje ikke den høyeste oddsen inn mot helgen. 23-åringen fra Nederland hadde en god testperiode for to uker siden og har toppet alle treningspass under oppkjøringen til Bahrains Grand Prix denne helgen.

Spørsmålet var om dette ville holde helt inn når kvalifiseringen skulle avgjøres, eller om Mercedes hadde et ess i ermet da det gjaldt som mest. Men nei - ikke denne gangen. Ingen var faktisk i nærheten av Verstappen på siste kvalifiseringsforsøk, og i mål var han intet mindre enn nesten fire tideler foran regjerende verdensmester Lewis Hamilton. Ytterligere to tideler bak fulgte Valtteri Bottas.

– Vi hadde en veldig god test uke, men det gir ingen garantier når man kommer til løpshelgen. Men bilen fungerer veldig bra, den er en nytelse å kjøre. Vinden skifter ofte her så det er ikke så lett å sette opp bilen, men alt fungert perfekt i kvalifiseringen. Første runde i Q3 var ikke så bra, så jeg visste at jeg hadde mer å gå på, men banen er også såpass var mat man må unngå overoppheting av dekkene. Så får vi håpe på en «clean» start på første runde, oppsummerer Max Verstappen etter kvalifiseringen.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS