17-åringen lar seg ikke skremme - nå vil hun tilbake i bilen

Formel 3-fører Sophia Flörsch (17) uttaler seg for første gang i detalj etter den dramatiske ulykken i Macau Grand Prix.

Publisert

Oppmerksomheten har eksplodert og lykkeønskningene har strømmet på for 17-årige Sophia Flörsch etter at hun ble sendt av banen i nærmere 280 kilometer i timen under det prestisjefylte Macau Grand Prix sist søndag.

Sophia Flörsch. (Foto: FIA F3 European)

Oppmerksomheten har eksplodert og lykkeønskningene har strømmet på for 17-årige Sophia Flörsch etter at hun ble sendt av banen i nærmere 280 kilometer i timen under det prestisjefylte Macau Grand Prix sist søndag.

Hennes team, Van Amersfoort Racing, har nå også konkludert med at hele forløpet til ulykken var basert på ren uflaks, og at verken bane, team eller eller bil kan lastes for ulykken.

Selv om bildene er av svært dramatisk sort, og at fire andre involverte pådro seg moderate skader i forbindelse med ulykken, så har mye av fokuset vært på Flörsch etter at det ble konstatert et ryggbrudd som måtte opereres så raskt det lot seg gjøre. 17-åringen har i mellomtiden holdt fansen, både gamle og nå etterhvert nye, oppdatert på sosiale medier og kom med et lengre innlegg tirsdag kveld.

– Jeg har overlevd en 11 timer lang operasjon. Håpet nå er at det kun går bedre. Jeg må være noen dager til på sykehuset i Macau før jeg kan transporteres. Jeg må takke alle supportere for hver enkelt hilsen, som jeg nå har begynt å lese på. Dette motiverer meg og styrker motet mitt. Jeg tenker også på alle de andre som var involvert i ulykken. Jeg håper alle har det bra, skriver hun innledningsvis på sin Instagram-profil.

Videre forteller Flörsch som hendelsesforløpet i etterkant, hvordan hun ble tatt vare på og hvordan hun nå ønsker å komme tilbake i bilen så fort som mulig.

– Etter ulykken så var det mange snille mennesker, som jeg fortsatt tenker på. Tusen takk for beroligende ord i de tøffe minuttene i bilen. En stor takk til helsepersonellet på banen som tok vare på meg på en vennlig og profesjonell måte, skriver hun videre, og ramser også opp en takk til FIA, Mercedes, HWA AG, teamet, samt en spesifikk takk til førerne Facu Regalia og Ferdinand Habsburg, samt Dr. Riccardo Ceccarelli.

– Takk for alt dere ofrer for meg. Dere er fenomenale. Jeg skal tilbake. Forresten, Dallara har bygd et veldig stabilt chassis, avslutter hun innlegget sitt med.

Powered by Labrador CMS