Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

28 løp venter i Formel 2 neste år - dette tenker Dennis om både kalenderen og forandring av løpsformat igjen

Rekordlang terminliste i Formel 2 for 2022, og det ble med bare én sesong med det oppsiktsvekkende løpsformatet i 2021.

Publisert

Formel 3-sesongen er historie, og det var altså Dennis Hauger som stakk av med mesterskapsgullet. Og på mange måter vil kunne kalle seg verdens beste Formel 3-fører. Det betyr at han allerede nå har rettet blikket mot neste sesong. Det blir Formel 2. Det er bare ikke bekreftet enda.

Formel 3-sesongen er historie, og det var altså Dennis Hauger som stakk av med mesterskapsgullet. Og på mange måter vil kunne kalle seg verdens beste Formel 3-fører. Det betyr at han allerede nå har rettet blikket mot neste sesong. Det blir Formel 2. Det er bare ikke bekreftet enda.

Kontrakten mellom Dennis selv, Red Bull og Prema har vært sendt mellom advokater de siste tre ukene. Ikke at det er noen dramatikk i det, men det handler om å finpusse de siste detaljene og formalitetene før de kan sette navnet sitt på det. Derfor kommer han ikke med respons uten et visst forbehold når vi tenkte å høre med 18-åringen selv hva han tenker om neste års Formel 2-kalender.

– Vi må vel offentliggjøre hva det blir først, men det ser ut som en kul kalender og mange ukjente baner og land i Formel 2. Så vi får håpe det er det det blir neste sesong, sier Hauger til Parc Fermé, om noe kryptisk - men helt etter boka.

Fire ukjente baner

Intet mindre enn 14 av Formel 1-sirkusets 23 skal støttes av Formel 2-mesterskapet, og med to løp per helg betyr det 28 enkelttellende løp. Dette er rekordlangt i dagens format. I år har de 24 løp fordelt på åtte løpshelger, á tre løp per helg. Forøvrig gjenstår rundene i Saudi-Arabia og Abu Dhabi før det kåres en F2-mester denne sesongen. Ti av banene har Dennis vært på før, enten under test eller løp.

– Ja, det blir mange løp, så det er jo aldri feil det. Flere blir ukjente, og noen av gatebanene har jeg ikke noe erfaring med, sier Hauger og viser til Monaco, Baku og Saudi-Arabia, i tillegg til Abu Dhabi, som de fire banene han aldri har kjørt på.

Som nevnt, det er to løp per helg i motsetning til tre slik det har vært både i Formel 2 og Formel 3 i år. Årets forsøk har blitt saftig kritisert, og ikke alle førerne har klart å utnytte helgene sine maksimalt. Det er kun Hauger som jevnt over kapitaliserte på å redusere risikoen i sin egen kjøring og tenke poengsanking uten å jage enkeltseire hele verden, i tillegg til at mesterskapsutfordrer Jack Doohan også hadde noen poengeffektive helger.

Ønsker gamle formatet velkommen tilbake

I Formel 3 har også formatene på selve løpene vært de samme med like mange runder uten krav til pitstop. I Formel 2 er det annerledes, for her har de såkalte sprintløp og hovedløp. Sprintløpet er, som det framkommer av navnet, en kortere variant uten krav til pitstop, mens de i hovedløpet er pliktig til å gjennomføre minimum ett depotstopp.

Men selv om Hauger knakk årets koden for årets løpsformat godt, så ønsker han den gamle modellen velkommen tilbake igjen.

– At de går tilbake med formatet er ikke så farlig for min del. Årets format skapte jo mye spenning og så videre, men det blir litt annen tankegang gjennom helgen på den måten. Det blir litt mer standard med neste års format igjen, der man bare må gjøre jobben og ikke være så mye fram og tilbake gjennom helgen, noe jeg tror blir bedre for førerne. Men vi får se, sier 18-åringen fra Aurskog.

Her her hele Formel 2-kalenderen for 2022

18.-20. mars: Bahrain Grand Prix – Bahrain
25.-27. mars: Saudi-Arabia Grand Prix – Jeddah
22.-24. april: Emilia-Romagna Grand Prix – Imola
20.-22. mai: Spania Grand Prix – Barcelona
27.-29. mai: Monaco Grand Prix – Monaco
10.-12. juni: Aserbadsjan Grand Prix – Baku
1.-3. juli: Storbritannia Grand Prix – Silverstone
8.-10. juli: Østerrike Grand Prix – Spielberg
29.-31. juli: Ungarn Grand Prix – Budapest
26.-28. august: Belgia Grand Prix – Spa-Francorchamps
2.-4. september: Nederland Grand Prix – Zandvoort
9.-11. september: Italia Grand Prix – Monza
23.-25. september: Russland Grand Prix – Sotsji
18.-20. november: Abu Dhabi Grand Prix – Abu Dhabi

Powered by Labrador CMS