980 dagers tørke er over - og nå lukter det gull mer enn noen gan

Han har vært så nær, så nær de siste tre sesongene. Men dog så langt unna. Denne gangen kunne ingen overliste Andreas Bakkerud.

Publisert

– Du skulle intervjuet meg rett etter mållinjen. Da hadde du fått så mye følelser, sa en likevel preget Andreas Bakkerud i det offisielle TV-intervjuet etter målgang.

Andreas Bakkerud. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Du skulle intervjuet meg rett etter mållinjen. Da hadde du fått så mye følelser, sa en likevel preget Andreas Bakkerud i det offisielle TV-intervjuet etter målgang.

For med det er nemlig en 2,5 år lang forbannelse brutt. Omsider kunne Andreas Bakkerud hoppe øverst på seierspallen igjen, for første gang siden Argentina i 2016. Nærmere bestemt 27. november 2016. Det er 980 dager, eller to år og åtte måneder siden om du vil.

– EKS har ikke vunnet siden 2017, jeg har ikke vunnet siden 2016. Det var veldig utfordrende måneder før sesongstarten. Og vi har vært så nærme mange ganger. På Silverstone, på Spa, på Höljes. Nå fungerte alt, oppsummerer Bakkerud videre.

Masse rot i Q4

Intense kvalifiseringsomganger kunne nok en gang satt en stopper for Bakkerud - noe det gjorde med favoritter som Timmy Hansen som ikke en gang kom til semifinalen etter at han snurret og ble stående i en svært kaotisk fjerde omgang.

Bergenseren kunne blitt dratt med i dragsuget etter å ha blitt hektet av i første sving, men berget en OK nok tid med smart og taktisk kjøring gjennom helgen, og med det plukket nok poeng til at han fikk sikret pole position i sin semifinale.

Der tok han starten, holdt innersvingen og ledelsen hele veien inn. Finalen ble nærmest en kopi av semifinalen. VM-leder Kevin Hansen lå også dårlig an, før han kom seg opp på tredjeplass i sin semifinale og ble med på finaleleken. Men svensken snurret seg ut midtveis og skapte også uro for de andre førerne - noe som etterlate Bakkerud et større gap alene i front.

De siste rundene kontrollerte han finalen inn, uten tekniske feil eller andre førerfeil, og dermed var et 980 dagers langt mareritt over. 

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

– Dette skjedde ikke uten drama. Vi hørte ulyder på startplata, og plastrammen bak på bilen subbet nedi. Men vi fikk berget det unna, sier Bakkerud, som var tydelig på at det skulle feires ordentlig i Canada denne kvelden.

LES OGSÅ: Andreas måtte ta seg fri fra all motorsport etter Höljes-nedturen

Nærmere gull enn noen sinne

Tidligere denne uken var det en noe resignert Bakkerud vi snakket med. Nedturen i Höljes satt fortsatt i, han måtte ta seg fri fra all annen motorsport og sosiale medier og koble helt ut.

– Jeg tror kampen om gullet er kjørt, med mindre det skjer noe helt spesielt, sa Bakkerud ærlig.

Og noe spesielt skjedde ved at Timmy Hansen røk ut etter omgangene, og Kevin Hansen plukket magert med poeng. Nå er Andreas Bakkerud bare syv poeng bak VM-ledelsen til lillebror Hansen, og har gått forbi Timmy Hansen med ni poengs forsprang ned til bronsemedaljen.

Tre VM-runder gjenstår, og aldri før har Andreas Bakkerud vært nærmere et VM-gull.

Powered by Labrador CMS