Alexander tilbake bak rattet: – Redd for hvilke birvirkninger dette vil gi

Det siste året har vært et vanskelig kapittel i Alexander Hvaals liv, som egentlig hadde bestemt seg for å gi seg med bilsport. Så kom en telefon kan ikke kunne si nei til.

Publisert

2017 var siste året hvor Alexander Hvaal kjempet i internasjonal rallycross. 2018 ble året hvor Alexander i stedet måtte holde fokus på hjemmebane, med en nyfødt sønn parallelt med at pappa Tom kjempet tappert mot kreftsykdommen som han måtte gi tapt for 15. juni.

Alexander Hvaal. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

2017 var siste året hvor Alexander Hvaal kjempet i internasjonal rallycross. 2018 ble året hvor Alexander i stedet måtte holde fokus på hjemmebane, med en nyfødt sønn parallelt med at pappa Tom kjempet tappert mot kreftsykdommen som han måtte gi tapt for 15. juni.

Og i skrivende stund er altså morgendagen nøyaktig ett år siden en av de største støttespillerne i norsk rallycross gikk bort. Samme dato et år senere står altså sønnen Alexander på startstreken igjen i en rallycrossbil.

– Det har jo absolutt vært en påkjenning og mye nytt å forholde seg til. Da pappa var der, så hadde jeg hele tiden en mentor. Selv om han var dårlig, så kunne jeg rige ham. Så har man nå blitt kastet ut i det etter at han gikk bort, og derfor han man ikke hatt noe tid til å tenke på bilsport, sier Alexander Hvaal åpenhjertig til Parc Fermé.

Ble pappa i fjor høst

Bilsporten ble ikke lenger en prioritet. Samtidig som faren gikk bort, så ble også hans oppgave nå å ta over millionbedriften som pappa Tom, med god hjelp av bror Even og deres medarbeidere, har bygd opp over mange år. I tillegg kom sønnen Mathias til verden i oktober i fjor, hvilket gjør det naturlig at 27-åringen har hatt mer enn nok å styre med på hjemmebane.

Men så kom altså tilbudet om å kjøre rallycrossbil igjen. Alt servert fra Hedström Motorsport. Da er ikke Hvaal vond å be.

– Jeg har egentlig stått bastant på å gi meg med å kjøre. Så ringte Peter meg da, etter at Daniel Thorén krasjet på Silverstone, og trengte en til å kjøre bilen hans. Man kan jo ikke si nei, sier Alexander.

At dette skjer under EM-runden på hjemmebane, gjør det selvfølgelig ekstra spesielt. Men hvilke sportslige forventninger han har, det er han ikke helt sikker på.

– Da Peter ringte, så ville han ha en som kunne kjøre et resultat på denne bilen. Litt kaldt svarte jeg at han da måtte velge meg, selv om jeg ikke har tatt i et ratt siden 2017, sier Hvaal, som likevel håper at han kan nå en semifinale.

Kjenner på en ny glede

Sist Alexander Hvaal kjørte på Lånkebanen var for to år siden. Nå er han tilbake igjen, i alle fall minst én gang. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Men nå kan jeg kjøre med senkede skuldre, uten å tenke på mesterskap. Jeg kan fokusere på å kose meg og da det moro. Man glemmer jo fort hvorfor man i det hele tatt har begynt med dette. Etter testen var jeg et eneste stort glis, og dette er jo først og fremst fantastisk moro å få muligheten til å gjøre, sier Hvaal videre.

Og om dette blir en «one-shot», eller om han skal kjøre mer senere? Det tør han faktisk ikke svare på nå. Selv om han egentlig hadde bestemt seg for å gi seg for å fokusere på jobb og familie.

– Jeg har jo snakka med de rundt her, om hvordan bilsport er som heroin; man setter et skudd og skal aldri røre det igjen. Så jeg er jo litt rett for bivirkningene etter å ha kjørt i helga. Det er jo en sjukdom man aldri blir kvitt, humrer Larvik-gutten.

Powered by Labrador CMS