Alle trodde Ole Christian skulle kjøre i helgen – derfor ser han Rally Monte-Carlo hjemmefra

Det var nærmest en selvfølge å forvente at Ole Christian Veiby skulle innlede WRC 2-sesongen i Rally Monte-Carlo. Men det stemmer altså ikke.

Publisert

– Det er vel et par hundre stykker som har sendt meldinger ja. Mange «lykke til»-meldinger også, humrer Ole Christian Veiby overfor Parc Fermé, på en stabil og fin norsk telefonlinje.

Ole Christian Veiby. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Det er vel et par hundre stykker som har sendt meldinger ja. Mange «lykke til»-meldinger også, humrer Ole Christian Veiby overfor Parc Fermé, på en stabil og fin norsk telefonlinje.

For han er nettopp hjemme, med beina høyt, en kaffe i hånda og koser seg med Rally Monte-Carlo på TVen. Og det var litt ironisk at selv Discovery, som sitter på de norske rettighetene for å vise Rally-VM på TV, meldte at Veiby skulle stille til start denne helgen.

Men det medfører altså ikke riktighet, og Veiby forklarer nå at det egentlig aldri var lagt en plan for at Hyundai skulle stille i WRC 2-kategorien i Monte-Carlo. Oliver Solberg kjører også utenfor WRC 2-mesterskapet og deltar mer på egen regi, forklarer Veiby.

– Nei, vi har ikke begynt sesongen enda. Hyundai ville komme litt bedre forberedt til sesongen enn det man har rukket, slik jeg forstår det. Når det er sagt, så skulle jeg gjerne kjørt. Jeg ledet en periode i fjor, og er et løp jeg har pleid å prestere bra i. Har kjørt løpet såpass mange ganger nå at jeg er trygg på løpet, selv om man aldri kan få nok erfaring herifra. Det er jo et løp man gjerne kjører litt med hjertet i halsen, sier 24-åringen.

Hyundai har ikke kunngjort hvilke løp de velger ut å plukke poeng i. Det er grunn til å tro at Veiby og Solberg stiller i WRC 2-mesterskapet i Arctic Rally Finland, som overtar årets vinterløp etter at Rally Sweden måtte avlyse, men Veiby har ikke fått programmet klart for sesongen enda og vet per dags dato ikke om han kommer til å kjøre den finske vinterrunden.

Powered by Labrador CMS