Andreas Bakkerud klar for Höljes: – Kanskje du skal kalle meg «Mr. 12. time» i overskriften, din?

«Det ordner seg for snille gutter» er et viden kjent ordtak. Og Andreas Bakkerud har tydeligvis ikke vært noen «bad boy» i år.

Publisert

For når tilbudet henger fristende foran øynene hans, så er ikke veien til telefonen spesielt lang når han må skaffe midler til å få realisert dette. Baltiske ESmotorosport, med sin velkjente Skoda Fabia, kom med et tilbud som Andreas Bakkerud ikke kunne si nei til.

Andreas Bakkerud. (Foto: Pierre Simenel / GCK)

For når tilbudet henger fristende foran øynene hans, så er ikke veien til telefonen spesielt lang når han må skaffe midler til å få realisert dette. Baltiske ESmotorosport, med sin velkjente Skoda Fabia, kom med et tilbud som Andreas Bakkerud ikke kunne si nei til.

Dog med en betingelse om at han må skaffe noe av driftsbudsjettet selv. Og vips, så får han stille til start i EM-åpningen i Höljes førstkommende helg. 

 – Alle er lei av korona, men det var rart nå i midten av august å ringe rundt og spørre etter sponsormidler. Men jeg er heldig som er bergenser, med så entusiastiske folk. Føreren som var påmeldt for dem trakk seg, og dermed ble jeg stedfortreder, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Pengene har kommet på konto, og med det kunne han bekrefte overfor teamet at han kunne stille til start. Målrettet sponsorpleie i 10 til 12 år betaler seg altså igjen for Andreas Bakkerud, hvor ting løser seg helt på tampen av tidsfristene. Dette var også tilfeller ved VM-satsingene i både 2019 og 2020 etter at han hadde kjørt tre sesonger som lønnet og helprofesjonell.

– Dette er så i 12. time dette. Igjen. Kanskje du burde kalt meg «Mr. 12. time» i overskriften. Det er jo helt vilt dette her. Vi har jo hatt lojale partnere over mange år, flere har vært med meg helt siden 2009, og det er jo helt vanvittig dette. Helt vilt at de fortsatt er med den dag i dag, sier bergenserne, og bekrefter at av 25 telefoner til sponsorer, så fikk han 25 «ja».

– Som en av de har sagt; når jeg ringer, så er det den dyreste personen de prater med på telefon, flirer han.

Han var og testet bilen forrige uke, og fikk telefonen fra teamet like etterpå om at de ville putte han i bilen etter at deres opprinnelige fører, under tilnavnet «Luigi» fra Ungarn, trakk seg ut av den svenske runden. Og dette er jo en bane

Han stiller altså til start i EM-klassen i RX1, kjent som toppklassen Supercars. 25 andre konkurrenter tar ham imot. Selv om Bakkerud har hatt et godt VM-tempo helt siden statusen kom i 2014, så vil han ikke dele ut noe umiddelbart favorittstempel til seg selv, til tross for at han har vært på pallen i alle årene fram til 2019 i Höljes.

– Jeg er veldig spent. Jeg har nesten kniven på strupen her, eller - i alle fall blir det et bra press. Jeg må opp og nikke med en gang, med en bil jeg ikke har kjørt mye med. Vi har en jobb å gjøre også, spesielt med startene. Og det er i EM ulvene er. Ingen har respekt, og det er mange nye nå. Første omgangen blir avgjørende, du må ha dagen og du må være startrask. Jeg blir ikke overrasket om jeg står side om side med Per Eklund på 75 år i første omgang, hvor han tar starten og jeg blir liggende bak, sier han.

Powered by Labrador CMS