Andreas begeistret for Loeb - håper på «fransk revolusjon»

Nordmannen tror Sebastien Loeb kan være selve nøtteknekkeren på utfordringene han har slitt med.

Publisert

Torsdag kom nyheten som hadde ligget og ulmet i kulissene av internasjonal bilsport. Etter nesten 20 års samarbeid med PSA var det takk og farvel for Sebastien Loeb, som nå har signert en toårs-kontrakt med Hyundai Motorsport.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH)

Torsdag kom nyheten som hadde ligget og ulmet i kulissene av internasjonal bilsport. Etter nesten 20 års samarbeid med PSA var det takk og farvel for Sebastien Loeb, som nå har signert en toårs-kontrakt med Hyundai Motorsport.

Det innebærer seks VM-runder i rally i 2018, hvor han skal kjøre sammen med Thierry Neuville og Andreas Mikkelsen. Og nordmannen kan nesten ikke vente med å samarbeide med tidenes mest suksessrike rallyfører.

https://parcferme.no/rally/bekreftet-i-hyundai-slik-er-detaljene-i-kontrakten-hans/

– Tonnevis med erfaring

– Det er en helt fantastisk nyhet at vi har fått med Loeb på laget. Han er jo den råeste sjåføren gjennom tidene, og kommer med tonnevis av erfaring. Jeg gleder meg utrolig til å jobbe sammen med han, sier Mikkelsen svært begeistret til Parc Fermé.

Det siste året har nordmannen klaget ekstremt på asfaltegenskapene til bilen, der han har gått fra å være en vinnerkandidat til knapt å kjempe om de siste poengene på asfalt. For spesielt hans egen kjørestil har vært svært sårbar med tanke på hvordan bilen har vært å håndtere på fast underlag.

Da Sebastien Loeb ankom VM-sirkuset på starten av 2000-tallet, ble han sett på som en asfaltekspert før han etterhvert ble en allround-fører. Og det er nettopp asfaltekpertisen til Loeb som Mikkelsen håper både han og teamet forøvrig kan dra nytte av.

Tror på nytt oppsettfilosofi

Loeb spilte blant annet svært viktige rollre i Citroëns utvikling av gode asfaltbiler, senest deres siste C3 WRC som alltid har vært en sterk bil på asfalt. Denne leverte også Mikkelsen en andreplass i Rally Tyskland i 2017 med.

– Han har asfalterfaring med en bil jeg virkelig likte å kjøre på asfalt. Kanskje han kan bidra med hjelp til et oppsett som gjør bilen vår kjørbar også for min del. Dette er en styrke for hele teamet. Han vant jo i Spania, og jeg er sikker på at dette nå er med på å heve prestasjonen for alle i teamet. Vi kommer til å være ett sterkt team neste år, sier Mikkelsen optimistisk.

Powered by Labrador CMS