Andreas forklarer hvorfor han ikke hadde sjans i havet mot Lappi i Finland

Egentlig skjønte Andreas Mikkelsen med en gang at det kom til å bli sjanseløst å vinne klassen sin denne helgen.

Publisert

– I omtrent alle firer-svinger og nedover, så måtte jeg bruke håndbrekket for å få bilen til å styre, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene har ambisjon om å vinne alt som er i år, men denne helgen måtte de akspetere at andreplass var det beste de var i stand til. (Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

– I omtrent alle firer-svinger og nedover, så måtte jeg bruke håndbrekket for å få bilen til å styre, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Han og kartleser Ola Fløene møtte sin overmann og overbil i kombinasjonen Esapekka Lappi og Volkswagen Polo GTI R5 denne helgen. Selv om Skoda har levert en av de mest komplette R5-bilene de siste årene, og at dette er en bil Andreas virkelig har i sine hender - så visste han at maskineriet ikke er like optimalisert på raske snøveier, slik Arctic Rally Finland leverte.

– Vi har en jobb å gjøre der for å få bilen til å styre enda bedre. Det blir nok bedre på grus altså, det er ikke det - men på snø så har vi en svakhet der. Når jeg har sett på kjøringen til Esapekka, så ser jeg med en gang at han kan holde et helt annet tempo i mange svinger enn det vi ville vært i stand til. Det er bare sånn det er, sier Skoda-føreren.

For selv om Mikkelsen har gått hardt ut før sesongen og sagt han skal dominere klassen sin, for å fortjene et WRC-sete for neste sesong, så var andreplass enkelt og greit det han måtte akseptere denne helgen. Han har ikke gjort en eneste førerfeil og teamet er fornøyde, og derfor bruker ikke 31-åringen energi på å være skuffet over manglende seier.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

– Inni bilen har ting stemt veldig bra i helgen. Ola og jeg har hatt det veldig moro og vi har levert alt vi klarer. Mer fikk vi ikke gjort, men vi skjønte jo fort at tempoet til Lappi ikke var noe vi kunne svare på. I stedet var andreplass og mest mulig Power Stage-poeng det vi måtte sikte oss inn på, og det klarte vi, sier Mikkelsen og viser til at de vant Power Stage og fikk fem ekstrapoeng, forøvrig hans eneste klasseseier på etappe denne helgen.

Powered by Labrador CMS