Andreas hadde seieren i lomma til siste runde - så smatt VM-kongen forbi

Selv under vanskeligere forutsetninger og tøffer dueller, så sniker Johan Kristoffersson seg unna uhell og tar hjem seire på seire.

Publisert

– Vi fikk ham til å ta ett poeng mindre enn han pleier. Så vi får bare finne alt av positive ting som vi kan, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé, som ble nummer to etter å ha ledet finalen i fem og en halv runde.

Her passerer Johan Kristoffersson først over målstreken, for syvende gang i år. Denne ledelsen stjal han fra Andreas Bakkerud rett før siste sving. (Foto: Simen Næss Hagen

– Vi fikk ham til å ta ett poeng mindre enn han pleier. Så vi får bare finne alt av positive ting som vi kan, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé, som ble nummer to etter å ha ledet finalen i fem og en halv runde.

Kristoffersson har en rekke ganger ikke latt seg vippe av pinnen i helgen. I andre kvalikomgang havnet han eksempelvis bakerst, med fire biler foran seg - men beviste på ren fart at han hadde vinnertempo inne - og tok heatsieren.

Utgangspunktet ble like vanskelig i finalen ved at han havnet i trafikk og ble liggende bak i lang tid gjennom finalen. Likevel plukket han plasseringer, én etter én, også helt til siste slutt.

Bakkerud hadde seieren servert på et sølvfat etter at han gikk på utsiden i første sving og tok ledelsen. Men med to svinger igjen, ut av alternativsporet, kom den suverene VM-lederen og snek seg inn rett foran Audi-føreren, og tangerte dermed antall seiere fra i fjor før fire VM-runder gjenstår. Petter Solberg sørget for dobbelt Volkswagen, men også dobbelt norsk på pallen, ved å bli nummer tre.

Andreas Bakkerud var knust få minutter etter målpassering, men er alt i alt glad for andreplassen og avansementet i mesterskapet. (Foto: Simen Næss Hagen

Begge norske på medaljeplass

– Når du kjører fem og en halv runde i ledelse, og det er en annen som kommer inn foran deg - og det er han samme hver bidige gang... Nei, i kampens hete blir man skikkelig misfornøyd, når du leder og har alle forutsetninger for å vinne, men ikke vinner likevel. Men nå, 15-20 minutter etterpå, så er jeg strålende fornøyd, og dette var et godt resultat for mesterskapet for min del, sier Bakkerud, som dermed tar over sølvplassen i VM, fem poeng foran Petter Solberg.

For Solberg selv - som åpenbart er Johan Kristofferssons viktigste «wingman» i kulissene, er svært glad for at han har en sjåfør som nettopp Johan på laget. Svensken har en rekke ganger gitt Solberg æren for at det går så smertefritt som det gjør, med alt av oppsett og generell læring som han henter fra Petter.

For det at Johan dominerer fullstendig, nærmest til det kjedsommelige, kan i det minste Solberg føle han tar del i sjøl.

– Det er bare å ta av seg hatten. Jeg er så glad for at dette er mitt team. Det hadde føltes helt forjævlig om Johan kjørte for et annet team, sier Solberg.

Imponert over Bakkerud

Petter Solberg i vill jubel over sin egen tredjeplass og seier til teamkompis Johan Kristoffersson, her med blant annet sjefsmekaniker Ole Johan Rustad. (Foto: Simen Næss Hagen

Og samtidig tar han av seg hatten for Bakkerud sin innsats, som sammen med Mattias Ekström virkelig har gitt Volkswagen kamp til døra etter hjemmefavoritten Peugeot og deres førere skuffet stort til forventningene som var før løpet.

– Jeg ønsker Andreas alt godt og jeg må si at han har kjørt veldig bra både i helga og i hele år.

– Er det helt klink umulig for dere å ta Johan ute på banen?

– Neida, det er ikke umulig. Ikke noe problem, hevder Solberg, og utdyper:

– Jeg kunne jo for eksempel i finalen gått på inneren av ham og ellers satset flere ganger. Men jeg vil ikke ha no tull og jeg tenker på mesterskapet. Sølv er like viktig for meg som gull er for Johan i år, og det er veldig tett mellom alle oss bak Johan nå, sier Solberg.

Timmy Hansen har fjerdeplassen i mesterskapet, kun to poeng bak Solberg, og ett poeng bak der igjen følger Mattias Ekström, mens Sebastien Loeb har seks poeng opp til Ekström og 14 poeng opp til Bakkerud på sølvplass.

Parc Fermé kommer tilbake med mer fra Loheac senere i kveld og i morgen…

Powered by Labrador CMS