Andreas og Oliver håper på så grisete forhold som mulig under sesongåpningen av Rally-VM

Spørsmålet er nå om det ikke er meldt litt for bra vær til helgens Rally Monte-Carlo.

Publisert

Og med det menes det ikke nødvendigvis hva vi er vant til hva gjelder «bra vær» i form av strålende sol og varmegrader. Men mange av etappene virket relativt tørre på gjennomkjøring, og det er meldt såpass mye regn mot helgen at mye av den tyntliggende snøen fort kan forsvinne helt.

Andreas Mikkelsen, her fra Rally Monza i desember som framstod ikke helt ulikt Rally Monte-Carlo oppe i fjellene. (Foto: Honza Fronek)

Og med det menes det ikke nødvendigvis hva vi er vant til hva gjelder «bra vær» i form av strålende sol og varmegrader. Men mange av etappene virket relativt tørre på gjennomkjøring, og det er meldt såpass mye regn mot helgen at mye av den tyntliggende snøen fort kan forsvinne helt.

Slik er i alle fall rapportene fra Andreas Mikkelsen og Oliver Solberg når Parc Fermé tok «tempen» på dem tidligere denne onsdagen.

– Tempen er seks grader den, flirer Mikkelsen, og understreker at det faktisk har vært veldig mye pent vær der denne uka.

Derfor vil han ha mest mulig snø

Men meteorolog Mikkelsen har noen bane anelser mot helgen.

– Vi får se. Det er meldt mye nedbør. Hvis det kommer som snø, så blir det veldig interessant. Om det blir regn, så forsvinner det meste, sier nordmannen, som omsider er tilbake i en full sesong, denne gang i WRC 2 i samarbeid med Skoda Motorsport og Toksport.

Ved sin side har han Ola Fløene som tar over etter at Anders Jæger valgte å tre til side. Mye er dermed «som før» inne i bilen. Og Mikkelsen har historikk for å gjøre det godt i Monte-Carlo. Men værmessig har han noen klare ønsker.

– Jeg vil ha snø. Så mye snø og så mye vanskelige forhold som mulig. Da man kan hevde seg litt mot WRC-bilene, men jeg har alltid gjort det bra i løp som er litt overlevelsesløp. Også er vi jo norske, så vi har jo vokst opp med slike forhold også, sier Mikkelsen.

Han har gått ut og sagt at han regelrett skal dominere WRC 2 og generelt være beste Rally2-bil på alle resultatlister han figurerer på i år. Det står han fortsatt på én dag før et braker løs. Ingen skal kunne tukte 31-åringen fra Oslo, mener han i alle fall selv.

– Ja, jeg har gått ut med et høyt mål. Men det er det jeg forventer av meg selv egentlig. Jeg forventer ikke noe annet. Jeg vet det kan høres aggressivt ut, men hvis jeg skal tilbake til WRC, så må man bare dominere. Jeg sitter i en bra bil og en bil som jeg liker å kjøre, sier Mikkelsen, som også kan spille på vesentlig mye mer erfaring bak rattet enn mange av WRC 2-konkurrentene.

Oliver Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Dropper WRC 2-poeng denne helgen

En som er på andre enden av skalaen der, sammenliknet med Mikkelsen, er norsk-svenske Oliver Solberg. Før jul tegnet han en lukrativt fabrikkontrakt med Hyundai, der han i år blir plassert i deres R5-bil og etterhvert nyutviklede Rally2-bil - med full WRC 2-sesong.

Solberg scorer imidlertid ikke WRC 2-poeng denne helgen. Teamet velger i stedet å plukke andre løp han skal kjempe om mesterskapspoeng i.

– Hyundai bestemte dette, og jeg gjør bare som dem sier. De ønsker at jeg skal fokusere på å få erfaring og komme igjennom, og ikke drive å fighte og tenkte på resultater og slik. Jeg har jo bare kjørt her én gang før, og dette er det viktigste løpet å ha erfaring fra. Så det handler bare om å lære, sier Solberg til Parc Fermé.

Man skulle tro at han sånn sett foretrakk så tørt vær som mulig for å ha vesentlig enklere arbeidsvilkår enn hva Rally Monte-Carlo pleier å legge opp til. Men selv om Solberg skal fokusere på å fullføre framfor å fighte om resultater, så er han helt på bølgelengde med Mikkelsen om hvilke værforhold han foretrekker.

– Det ser tørrere ut akkurat nå, selv om noen etapper nok får jævlig mye gjørme og møkk. Men vi skulle hatt mer snø så man fikk sladda litt, og det er jo den uforutsigbarheten som det er viktig å skaffe seg erfaring i. Tørr asfalt er jo bra trening det også, skal sies, for jeg føler meg ikke helt komfortabel der enda heller. Mange av etappene er også nye for meg. Er vel bare én som gikk i fjor som går igjen i år. Mikkelsen og de andre gutta har jo også kjørt mye på de andre etappene, sier 19-åringen.

Mads Østberg og Ole Christian Veiby stiller forøvrig ikke til start i Rally Monte-Carlo. Løpet går av stabelen torsdag med to etapper. Grunnet portforbud mellom kl 18:00 og 06:00 blir alle etapper kjørt på dagtid, og det blir heller ikke gjennomført shakedown torsdag.

Powered by Labrador CMS