Andreas tjente nest mest på premiepenger i Rallycross-VM

I den grad det lønner seg å drive sitt eget team på lavbudsjett og høy risiko, så fikk Andreas Bakkerud i alle fall igjen noe for strevet.

Publisert

Sist helg ble Andreas Bakkerud kåret til «Årets Bilsportutøver 2019» av Norges Bilsportforbund. Dette for sin sølvmedalje i VM i rallycross i tillegg til at han sikret bronsemedalje som teamsjef for RX Cartel, som ble nummer tre i teammesterskapet.

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Sist helg ble Andreas Bakkerud kåret til «Årets Bilsportutøver 2019» av Norges Bilsportforbund. Dette for sin sølvmedalje i VM i rallycross i tillegg til at han sikret bronsemedalje som teamsjef for RX Cartel, som ble nummer tre i teammesterskapet.

Dette er første gang Bakkerud vinner denne prisen alene, og i år har han fått sterk konkurranse fra blant annet Dennis Hauger og Dennis Olsen som også har levert gode internasjonale resultater.

– Det er stort for meg å få en slik hederspris. Det viser at flere setter pris på den jobben og innsatsen man legger ned i løpet av en sesong. Dette er stort for meg, og jeg er svært takknemlig, sa Andreas Bakkerud, som ikke kunne være tilstede under premiegallaen lørdag grunnet gjestebesøk sammen med hovedsponsor Monster Energy under Formel 1-finalen i Abu Dhabi

Med triumfer og medaljer, så hører det også med pengepremier. Men rallycrossen er ikke kjent for å «bjuda på» de største summene hva gjelder premieringer for prestasjoner. I denne artikkelen fra tidligere i år kan du sammenlikne flere mesterskap og enkeltløp på hvordan pengepremiene fordeles

Det er nettstedet PureRallycross (krever abonnement) som gjennom det internasjonale sportsreglementet har regnet ut hvilke pengepremier som er delt ut i Rallycross-VM. Det er kun førerne som kjører inn penger, teamene får ingenting direkte, og det regnes utifra de som havner i finale, og de tre som tar medalje.

Og når man tar sølv, så er det også logisk at man tjener nest mest av premiepengene. Men når det er snakk om budsjetter på rundt 10 millioner pluss-minus, så er det ikke stort summene dekker inn. Spesielt med tanke på at monsterkrasjen i sesongåpningen i Abu Dhabi kostet Andreas Bakkerud godt over en halv million kroner alene.

Utregningene fra PureRallycross, som har regnet om fra britiske pund til euro, viser at det naturlig nok er Timmy Hansen som kjørte inn mest kroner. Totalt 28.233 euro, som man kan gange med ti for å få den norske kursen sånn cirka, så tilsvarer det i underkant av 300.000 kroner for den svenske verdensmesteren.

Andreplassen til Andreas Bakkerud tilsvarer 20.970 euro, altså litt over 200.000 kroner til bergenseren, mens Kevin Hansen dro inn 15.932 euro.

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Kalkylen er blant annet basert på at finalevinneren mottar 800 pund for seier, 500 pund til andreplassen, 400 pund til tredjeplassen og 300 pund til fjerde-, femte- og sjetteplassen i finalen. Verdensmesteren mottar 20.000 pund, sølvmedaljør får 15.000 pund og bronsevinner får 10.000 pund. I tillegg er det ifølge beregningen andre småsummer som også beregnes inn av ulik karakter.

Slik fordelingen i sin helhet (målt i norske kroner)

Timmy Hansen, 282.330 kroner
Andreas Bakkerud, 209.700 kroner
Kevin Hansen, 159.320 kroner
Niclas Grönholm, 41.000 kroner
Timur Timerzyanov, 22.260 kroner
Janis Baumanis, 21.090 kroner
Liam Doran, 18.740 kroner
Anton Marklund, 14.060 kroner
Timo Scheider, 10.540 kroner
Sebastian Eriksson, 9370 kroner
Kristian Szabo, 7030 kroner
Kevin Abbring, 7030 kroner
Joni Wiman, 4690 kroner
Reinis Nitiss, 4690 kroner
Guerlain Chicherit, 3510 kroner
Cyril Raymond, 3510 kroner
Rokas Baciuska, 3510 kroner
Kilde: PureRallycross.com

Powered by Labrador CMS