Andreas ville gi alt på siste etappe - det satte teamet en stopper for

– Det er en balansegang dette, med tanke på poengene mot Toyota, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Publisert

Det har vært et Rally Wales som totalt sett ikke henger høyest for Andreas Mikkelsen, der han til slutt kjørte inn til en sjetteplass. Han lå på femteplass før finaledagen, men måtte gi tapt for en Elfyn Evans i storform på hjemmebane.

(Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport GmbH)

Det har vært et Rally Wales som totalt sett ikke henger høyest for Andreas Mikkelsen, der han til slutt kjørte inn til en sjetteplass. Han lå på femteplass før finaledagen, men måtte gi tapt for en Elfyn Evans i storform på hjemmebane.

Det skilte 3,5 sekund før siste etappe. Men da kom også beskjeden fra teamledelsen: Kom deg i mål og ta hjem poeng til teamet uten å ta noen sjanser. Da hadde ikke Mikkelsen noe annet valg.

– Jeg hadde virkelig lyst til å ta i alt jeg kunne på siste etappen. Men jeg fikk beskjed om å ta det med ro og sikre poengene. Det er en balanse gang dette, med tanke på poengene mot Toyota. Så da måtte jeg bare gjøre jobben på siste etappe, dessverre. Det hadde jo vært gøy å prøve, sier Mikkelsen til Parc Fermé.

For det er ikke første gang han er i kamp om posisjoner på finaledagen. To ganger tidligere i år mot nettopp Evans, to dueller han har kommet seirende fra - med fjerdeplassen i Rally Sweden og ikke minst tredjeplassen på Sardinia der han slo Evans med ni tidelers margin totalt. I tillegg holdt Mikkelsen unna for Ogier i Finland.

Men denne gangen måtte han altså gi tapt i duell mot Evans. Sjetteplasser er ikke det Mikkelsen nødvendigvis samler på.

– Selv om jeg føler at prestasjonen min er bra, så er ikke plasseringen all verden. Men det var vanskelig å gjøre noe med Evans. Han kjørte utrolig fort og gjorde ingen feil. Vi bommet på dekkvalget vårt, spesielt da den prøva vi skulle ha bra dekk til ble kansellert, sier 30-åringen.

I Hyundai-leiren virket det i alle fall som de var fornøyd med at Mikkelsen lyttet til teamet og sikret de åtte poengene som sjetteplassen gir. De leder nemlig fabrikkmesterskapet nå med nettopp åtte poeng på Toyota. Det falt heller ikke i god jord at stand-in-føreren Craig Breen rullet seg vekk fra en god posisjon under lørdagens kjøring.

– La meg si det sånn, takket være hans poeng, så leder vi fortsatt mesterskapet, sa teamsjef Andrea Adamo på en ellers morsk og bestemt måte.

Powered by Labrador CMS