Martinius Stenshorne i pitlane under de vanskelige forholdene på Zandvoort, med teamkompis Tim Tramnitz rett bak seg.

Antonelli-gull på overlegent vis – Martinius i medaljekamp mot teamkameraten

Mesterskapstittelen er avgjort før siste løpshelg. Andrea Kimi Antonelli forseglet gullmedaljen med en dominanse vi ikke har sett maken til tidligere i år.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det ble en kaotisk søndag på Zandvoort hvor det andre FRECA-løpet for helgen skulle kjøres. Varierende vær på kvalifiseringen sjonglerte om på de vante favorittene, og det var rookien og outsideren Marcus Amand som tok pole position etter å ha vært første ute på sin runde før været høljet ned og spolerte de optimale rundetidene resten av kvalifiseringen.

Martinis Stenshorne ble nummer fem i Amand sin pulje, som betød en niende startposisjon. På plassen foran fant vi Andrea Kimi Antonelli.

Da løpet startet var det opphold i lufta, men vått ute på banen. Antonelli hadde en knallstart og rykket fra åttendeplass til ledelse på bare 2,5 runde. Stenshorne hadde også en kurrant start og tok seg opp to plasser på de første rundene, men både han og de andre kunne ikke matche rakettfarten til den italienske Mercedes-junioren.

Så kom regnet etterhvert tilbake og skapte trøbbel ute på banen. Løpet ble avbrutt en lengre periode på grunn av en avkjøring bak sikkerhetsbil av Emerson Fittipaldi jr., som dro med seg flere andre biler i sammenstøtet, hvor det gikk med mye tid til berging og reperasjon av autovern. 

Mens godværet kom tilbake, og biler var berget og banen i orden, så restartet løpet med et snaut kvarter igjen på klokka. Antonelli stakk fra og så seg aldri tilbake. Marcus Amand holdt unna for Laurens van Hoepen i kampen om andreplassen, mens sistnevnte tok sin andre tredjeplass for helgen.

Stenshorne truet aldri pallplassene, men stabiliserte seg på en sjetteplass, selv om han fikk en tøff utfordring av Joshua Durksen på tampen av løpet. Men nordmannen holdt unna for presset og sikret sjetteplassen, som gjør at han nå ligger 20 poeng foran teamkamerat Tim Tramnitz i kampen som sølvmedaljen før finalehelgen på Hockenheim neste uke.

Powered by Labrador CMS