Arrangøren kreves for nesten fem millioner av Haas-teamet

Det kan koste dyrt når sveisen ikke er tilstrekkelig nok for Formel 1-sirkuset. Det får Malaysia nå kjenne på.

Publisert

Som om ikke det er tøft nok økonomisk å arrangere et Formel 1-løp, og derav årsaken til at Malaysia nå er ferdig som F1-nasjon, så får de ei saftig regning fra Haas-teamet nå. Om den må betales i sin helhet eller om det dekkes av en forsikring, er foreløpig uvisst, men en dårlig sveiset dreneringsrist ser ut til å gi større konsekvenser enn hva man kunne forestilt seg.

Ifølge Autosport skal Haas nå ha sendt en regning til arrangøren på 500.000 euro, altså ikke langt fra fem millioner norske kroner, for skadene som ble påført på bilen til Grosjean. Uhellet skjedde på fredagens fritrening der en rist som dekker over en dreneringssjakt ble dratt opp av to biler foran, og som ble liggende slik at den regelrett dro med seg hele gummien på Romain Grosjeans høyre bakhjul og sendte ham i et heidundranes seilas mot dekkbarrieren.

Grosjean kom uskadet fra ulykken, men bilen fikk blant annet store skader på gulvet, på frontvingen og andre mindre skader, som nå er estimert til den nevnte sum på 500.000 euro, ifølge Autosport.

– Det var helt utenfor vårt ansvar. Jeg kan ikke stå å si at at det er greit å kaste en tre kvart million dollar vekk fordi noen glemte å sveise sammen noe. Vi betaler for å være her, vi betaler en avgift for dette, noe alle gjør. Vi har tatt det opp og de ser ut til å håndtere det profesjonelt. De har forsikring, så vi får se hva vi kan gjøre, sier Haas-sjef Günther Steiner til Autosport.

[td_block_ad_box spot_id="custom_ad_2"]

Powered by Labrador CMS