Max Verstappen venter utålmodig på konklusjonen om hvordan Australia Grand Prix skal avgjøres.

Australia Grand Prix:

Avsluttet løpet i kaos og forvirring etter massekrasjer og flere rødflagg

Det ble en parodisk ende på Australia Grand Prix etter at løpet ble rødflagget to ganger på de siste to rundene.

Publisert Sist oppdatert

Australia Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull

2) Lewis Hamilton, Mercedes

3) Fernando Alonso, Aston Martin

4) Lance Stroll, Aston Martin

5) Sergio Perez, Red Bull

6) Lando Norris, McLaren

7) Nico Hülkenberg, Haas

8) Oscar Piastri, McLaren

9) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

10) Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Brutt: Pierre Gasly, Esteban Ocon, Nyck de Vries, Logan Sargeant, Kevin Magnussen, George Russell, Alexander Albon, Charles Leclerc.

Antall sikkerhetsbiler: 3 (+ 3 rødlfagg)

Raskeste rundetid: Sergio Perez (1:20,235)

Driver of the day: Sergio Perez

FORMEL 1: I utgangspunktet var Australia Grand Prix et relativt innholdsløst løp søndag morgen. Alexander Albon kjørte ut tidlig i løpet og framkalte både sikkerhetsbil og deretter rødflagg på grunn av mye grus i veibanen.

Løpet ble så restartet på ordinært vis og foregikk uten større dramatikk fram til løpets 56 av totalt 58 runder. Da smalt Kevin Magnussen i veggen ut av sving 2, som framkalte både sikkerhetsbil og deretter rødflagg på grunn av mye vrakrester i banen. Løpet skulle som seg hør og bør restartes med stående start og to runder igjen, og det var da det ultimate kaoset startet.

Flere smeller skjedde i restarten, den største mellom Alpine-førerne Pierre Gasly og Esteban Ocon. I tillegg tok Logan Sargeant ut Nyck de Vries i første sving, mens spanjolene Carlos Sainz og Fernando Alonso endte i et sammenstøt hvor Alonso tapte mange plasseringer. Forrvirringen ble dog komplett om hvordan løpet skulle restartes, og til hvilken rekkefølge.

Etter mye usikkerhet og diskusjoner endte det med at rekkefølgen før forrige restart ble gjeninnsats, og restarten skjedde bak sikkerhetsbil, og med bare den ene runden igjen skjedde også målgang uten reell racing.

Det endte med ny Verstappen-seier, mens Lewis Hamilton kunne juble for sin første pallplass for sesongen. Veteranen Fernando Alonso fikk tilbake tredjeplassen sin og har med de tre pallplasser på rad denne sesongen. Sainz ble forøvrig straffet med fem sekunder og havnet utenfor poeng som følge av sammenstøtet med Alonso.

Powered by Labrador CMS