Ayla Ågren ikke med til W Series

55 er blitt til 28 kandidater for den mye omtale kvinneserien. Men årets sesong blir uten en norsk fører.

Publisert

Det ble klart mandag ettermiddag etter at 55 jenter deltok på den såkalte shoot-outen i Melk i Østerrike.

Ayla Ågren i forbindelse med de fysiske testene under shoot-outen i Melk i Østerrike. (Foto: Zak Mauger/LAT Images)

Det ble klart mandag ettermiddag etter at 55 jenter deltok på den såkalte shoot-outen i Melk i Østerrike.

Én av de som var med der var norske Ayla Ågren fra Slemmestad. Basert på blant annet mesterskaptstittelen i USF1600 i USA i 2014, der hun ble tidenes første kvinne til å delta, så fikk Ågren muligheten, som Norges eneste representant, til å konkurrere om de 18 eksklusive plassene i W Series denne sesongen.

Gjennom flere øvelser over tre dager i Østerrike, blant annet under ufyselig snøvær og krevende kjøreforhold, skulle en jury mandag plukke ut dem de mener er de beste kandidatene. De som som til slutt får delta får blant annet gratis deltakelse og attpåtil en mulighet til å kjempe om hele 15 millioner dollar i pengepremier.

Dessverre skulle ikke Ayla Ågren bli én av disse i år.

– Det var en bra opplevelse og jeg lærte mye på snøføre. Men det er utrolig kjipt at de ikke så det de var ute etter i meg. Mer har jeg egentlig ikke å si, sier Ayla Ågren i en kort melding til Parc Fermé.

Totalt 28 førere er plukket ut etter første omgang, men det er kun 18 pluss to reserveførere, som blir plukket ut til å kjøre full sesong, der de deler kalender med DTM.

Hvem som blir de 18 til slutt skal velges etter nye tester og vurderinger.

Powered by Labrador CMS