Bekreftet i Hyundai - slik er detaljene i kontrakten hans

Sebastien Loeb er klar for flere VM-runder i 2019.

Publisert

Autosport meldte onsdag at den franske rallystjerna Sebastien Loeb er klar for et WRC-team utenfor PSA-konsernet for første gang i karrieren. Nemlig Hyundai Motorsport.

Sebastien Loeb. (Foto: Red Bull Content Pool)

Autosport meldte onsdag at den franske rallystjerna Sebastien Loeb er klar for et WRC-team utenfor PSA-konsernet for første gang i karrieren. Nemlig Hyundai Motorsport.

Den nidoble verdensmesteren har signert en toårs-avtale med det koreanske teamet og skal kjøre seks løp i 2019, hvor Dani Sordo er bekreftet til de resterende åtte. Det betyr dermed at vi får se Loeb i WRC også i 2020.

Seieren i Spania avgjørende

Teamet bekrefter også at de skal også ha samtaler med Hayden Paddon selv om han ikke inngår i kabalen om den tredje bilen.

– Jeg er glad for å kjøre seks VM-løp i 2019, og seieren i Spania tente ønsket mitt om å kjempe i toppen av Rally-VM igjen. Dette blir en frisk utfordring jeg ikke kan vente med å ta fatt på, sier Sebastien Loeb i pressemeldingen fra Hyundai Motorsport.

Han har med seg sin trofaste traver, Daniel Elena, i høyrestolen. Loeb er den mest suksessrike rallyføreren gjennom tidende med statistikker få er i nærheten av å tukte. Ni VM-titler, 79 enkeltseirer, 117 pallplasser og 915 etappeseire topper alt av statistikker.

https://parcferme.no/rally/fem-ar-fem-maneder-og-25-dager-siden-sist-sa-stod-han-der-igjen/

Begeistret teamsjef

Sebastien Loeb gjør sin Hyundai-debut i Rally Monte-Carlo, mens Dani Sordo kjører sitt første løp i Mexico. Sordo var påmeldt til sesongåpningen, men erstattes nå av den ni-doble verdensmesteren fra 2004 til 2012.

– Å få Sebastien er enormt viktig for Hyundai Motorsport, og vi er over oss av begeistring over at er enig med oss om en avtale på to år. Å sikre en slik avtale med et slikt førerkaliber viser at vi er attraktive og konkurransedyktige i Rally-VM. Vårt ultimate mål er å vinne VM-tittelen, og jeg tror vi har totalpakken som kreves for det, sier teamsjef Michel Nandan.

Andreas Mikkelsen var også kjapt ute på sosiale medier med å ønske franskmannen velkommen til teamet.

https://www.facebook.com/andreasmikkelsenrally/posts/2195176390501602
Powered by Labrador CMS