Ben-Philip «tok en Ekström» – slik reagerer han på straffen

Han viste topptempo gjennom hele helgen, men ble disket etter Q3. Ben-Philip Gundersen er ikke spesielt fornøyd med avgjørelsen som ødela sesongåpningen hans.

Publisert

RX2 har vist en nedadgående kruve på antall deltakere, og blant de 13 som stilte til start i sesongåpningen i Spania sist helg, så var det bare én nordmann på plass.

Ben-Philip Gundersen i godt humør i Spania før straffen. Dette bildet er forøvrig tatt i en annen sammenheng. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

RX2 har vist en nedadgående kruve på antall deltakere, og blant de 13 som stilte til start i sesongåpningen i Spania sist helg, så var det bare én nordmann på plass.

På en annen side så det lenge ut til at Ben-Philip Gundersen likevel kunne være med å tukte de aller beste. Tre tredjetider og det som i utgangspunktet var en bestetid ble brått spolert av dommeravgjørelsen som fratok ham poengene fra bestetiden som heller sendte ham nederst på sammenlagtlista.

– Det er helt OK at de dømmer på det, men jeg synes straffen jeg fikk var i drøyeste laget, sier Ben-Philip Gundersen til Parc Fermé, tydelig skuffet og oppgitt.

Sporskifte i starten

Foranledningen for diskvalifikasjonen fra omgangen var hendelsen i starten av Q3, der dommen henviser til brudd på paragraf 4 i rallycrossens generelle bestemmelser, samt vedlegg L, kapittel V, artikkel 2.b i det internasjonale sportsreglementet for 2019. «BP» får en god start fra sin midtre startposisjon og lener seg etterhvert over mot innersvingen av første venstresving.

Der tar han etterhvert med seg finske Jesse Kallio og regjerende mester Oliver Eriksson, og det gikk til slutt verst utover Eriksson som ble stående igjen i starten. Hendelsen kan du se her!

https://parcferme.no/rallycross/ekstrom-diskes-fra-finalen-etter-kollisjonen-med-solberg/

For mange kan situasjonen minne om det samme som skjedde mellom Mattias Ekström og Petter Solberg i fjor, der Ekström la seg såpass mye inn at det til slutt sendte Petter Solberg inn i dekkbarrieren på innsiden. Dommens formuleringer er også nærmest en blåkopi fra straffen mot Ekström i fjor. Dette har også Gundersen friskt i minne, men fra sitt eget ståsted som fører oppleves straffen i overkant streng.

– Jeg følte jeg hadde en veldig god start og endelig var litt foran Oliver og Kallio. Jeg så ikke Kallio på siden av meg så jeg kjørte innover sakte men sikkert. Jeg fikk ikke med meg at de krasjet, så jeg kjørte mitt løp og fikk en god tid, forteller Gundersen, som egentlig vant denne omgangen.

Større konsekvenser

Først da han kom tilbake i depotet skjønte han at manøveren ble gjenstand for diskusjon, og han oppsøkte raskt dokumentasjon før han mente noe om situasjonen.

– Jeg så en film fra siden av startstrekka, og det så ikke ille ut i det hele tatt ettersom man ser jeg får en god start. Jeg så også en film rett forfra. Der er det umulig å se hvem som er først. Men det ser ut som jeg svinger mot Kallio med en gang, og det ser verre ut, men det er langt i fra stygt, konstaterer åsnesgutten.

Spesielt når konsekvensen av diskvalifikasjonen endte med at han som eneste fører ikke fikk kjøre semifinale, så forsterkes også følelsen av urettferdighet for Gundersen. Selv om han skjønner at denne presedensen blant annet ble satt med Ekströms diskvalifikasjon i fjor, så føler Gundersen at konsekvensene er forskjellig selv om straffen er lik.

Ben-Philip Gundersen, her i duell i en annen omgang sammen med blant annet William Nilsson og Oliver Eriksson. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

– Konsekvensene blir verre med tanke på poengtapet for min del, ettersom jeg ble disket før semifinale og havnet utenfor, mens Ekstrøm ble disket kun i finalen. Poengtapet ble ikke like stort for ham. Men men, de fikk i hvert fall statuert et eksempel, sier han videre, og konstaterer også at han har lagt løpshelgen bak seg.

Medaljeambisjoner

– Helgen ellers synes jeg har vært bra. Jeg kom fort inn i rytmen og kjørte stabile og gode tider. Det er bare å bygge videre på det positive og legge det negative bak seg, konstaterer han.

Ambisjonen er å kjempe om medalje totalt i år, og drømmen er gull i den internasjonale serien. Med fire poeng for sin 13. plass så har han nå 26 poeng han må ta igjen til Oliver Eriksson som vant løpet med full pott.

– Alle vil jo ha gull, men det er fortsatt mange gode sjåfører med selv om mange har gått videre. Så jeg er fornøyd med pallplass, sier 24-åringen.

Powered by Labrador CMS