Bermingrud med kanonkjøring - VM-gutta henger greit med

Peugeot dominerer i VM-klassen, mens vi har en norsk overraskelse i Super1600-klassen.

Publisert

De to første kvalikomgangene er kjørt i Portugal, og vi drar fram Marius Bermingruds prestasjoner i Super1600-klassen først.

Marius Bermingrud imponerer i Portugal. Her fra runden i Spania for to uker siden. (Foto: Simen Næss Hagen)

De to første kvalikomgangene er kjørt i Portugal, og vi drar fram Marius Bermingruds prestasjoner i Super1600-klassen først.

Han fikk en tøff start på EM-tilværelsen både i debuten i Tyskland i fjor, samt i sesongåpningen i Spania, og det var en spent 19-åring som tok fatt på arbeidsoppgavene for første gang i Portugal denne helgen.

Men etter å ha vært milevis unna semifinalemuligheter i sine tidligere forsøk, viser Bermingrud nå topptempo og ligger på en god fjerdeplass etter lørdagens kjøring. Det er andre takter enn hva han viste i Spania hvor han kun ble nummer 18.

– Det er utrolig deilig å kunne bevise overfor meg selv at jeg faktisk har tempoet inne. Vi har prøvd å kjøre vårt eget løp uten å bli stresset av å måtte henge på de andre, og når jeg fokuserer på oppgaven i stedet for målet, så blir følelsen bedre, sier en særdeles strålende fornøyd Bermingrud til Parc Fermé.

Og han har mer å gå på, mener han selv.

– Jeg kjente i bilen at det kom til å gå bra, og på trening kjørte jeg litt inn på bilene foran. Men jeg føler likevel at det går litt for sakte, sier Bermingrud.

Vanskeligere har det vært for Espen Isaksætre, som fra en finale i Spania nå er langt bak semifinaleplass. Årsaken er motorproblemer, som de jobber på spreng med å få ordnet til søndag.

– Håper virkelig at dette ordner seg til i morgen, så vi kan kjempe om semi og kanskje en finale. Vi vet det ikke er helt håpløst så sant alt fungerer, sier Isaksætre.

Marius Bermingrud. (Foto: Simen Næss Hagen)

Norges tredje nordmann i Super1600, Lars Christian Rosland, ligger nede på en 19. plass etter første dag.

Over til VM-klassen Supercar og Petter Solberg fikk i utgangspunktet et godt heat å sette en rask tid i, men som førstebil ut ville baneforholdene bli bedre til heatene etter. Etter å ha vært raskest på trening, ble det «bare» en 11. plass i Q2 før han svarte med en fjerdetid i Q2.

Beste nordmann er derfor Andreas Bakkerud som har hatt to femtetider denne lørdagen og innehar dermed femteplassen sammenlagt rett foran Petter Solberg.

Det er Peugeot-gutta Sebastien Loeb og Timmy Hansen som drar lasset i Montalegre. Med én heatseier og en andreplass på Loeb så har franskmannen opparbeidet seg en relativt komfortabel ledelse på teamkamerat Hansen. Mattias Ekström er tredjemann etter første dag.

Powered by Labrador CMS