Bilsport-kjærestene klare for årets hefigste bilcrossløp

NGK Masters i Karlstad er kanskje bilcrossens store manndomsprøve. Sjekk hvilke nordmenn som skal få bryne seg mot svenskene.

Publisert

For dette tradisjonsrike bilcrossløpet ikke langt fra Karlstad sentrum tiltrekker seg de heftigste bilcrossbilene og har enorm pågang på påmeldingslistene, både fra hjemlandet Sverige, men også fra Norge.

Foto: Svenska Bilsportforbundet

For dette tradisjonsrike bilcrossløpet ikke langt fra Karlstad sentrum tiltrekker seg de heftigste bilcrossbilene og har enorm pågang på påmeldingslistene, både fra hjemlandet Sverige, men også fra Norge.

Og store profiler deltar gjerne på dette løpet. I år stiller blant annet årets rallycross-verdensmester Johan Kristoffersson og den danske rallycrossprofilen Ulrik Linnemann, og vi har flere kjente og mindre kjente nordmenn på startstreken.

Volvo 245

En av de kjente, riktignok halvt norsk, er Thomas Bryntesson, som kjørte inn til EM-sølv og nordisk gull i rallycross dette året. NMK Trøgstad-gutten blir å finne i en nybygd Volvo 245 som han har kjøpt til løpet.

– Dette skal bli veldig kult. Et morsomt løp med mye folk, så dette er noe jeg ser fram til, sier Bryntesson til Parc Fermé.

Thomas Bryntesson og Betina Frøshaug. (Foto: Privat)

Artikkelen fortsetter under listen over norske påmeldte:

Norske førere i NGK Masters
Senior

Alexander Hauglid, NMK Valdres

Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

Glenn Haug, NMK Gardermoen

Stian Engh, KNA Oppland

Lasse Rud, NMK Gardermoen

Steffen Raaholdt, NMK Valdres

Christoffer Lia, NMK Trøgstad

Jørn R. Grinden, NMK Elverum

Damer

Betina Frøshaug, NMK Trøgstad

Liz Wessel, NMK Drammen

Norske reserver:

Trine Opsahl, NMK Aremark

Karin Elise Fossen, NMK Modum & Sigdal

Junior

Petter Romstad, NMK Namdal

Sander Engsvik, NMK Aremark

Sondre Wielecki, NMK Aurskog-Høland

Har vi glemt noen? Ikke nøl med å si ifra på post@parcferme.no!

På påmeldingslisten står Bryntesson imidlertid oppført med Mercedes som doning.

– Hehe, jeg hadde ingen bil da jeg meldte meg på, så da bare skrev jeg noe, sier 21-åringen.

EM-toeren og den nordiske mesteren kan vente seg beinhard kamp, og selv om bilcross kjøres først og fremst for gøy, så er det kanskje det tøffeste startfeltet uansett bilcrossløp i Norden.

– Nivået er veldig høyt. Det er eliten i bilcross både i Sverige og Norge som deltar, i tillegg til flere andre motorsportstjerner som vanligvis pleier å være med, konstaterer Bryntesson.

Som det framkommer av listen over norske førere, så ser du kanskje Betina Frøshaug også på startlisten. Det er attpåtil Bryntessons kjæreste, og niesen til Bryntessons teamkollega og sponsor Ola Frøshaug. Hun er også en dreven bilcrossfører selv om hun kjører relativt sjeldent.

– Hun kjører ikke så mye, maks to-tre løp i året, men hun bruker å gjøre det bra. Hun har kjørt ett løp i år, Landskampen på Momarken, og da vant hun. Det var imponerende, sier «Brynte».

Liker ikke nye baner

Selv vil ikke Betina legge store forventninger på seg selv, Landskamp-seieren til tross.

– Det var på en bane jeg kjenner ganske godt. Nei, huff, jeg er ikke noe glad i nye baner. Jeg har ikke testet denne eller noen ting, så det kommer seg først i tredjeomgang sikkert, sier Frøshaug til Parc Fermé.

Hun er med for moro skyld og skal dele en Saab sammen med klubbkamerat Christoffer Lia. Men hun gleder seg til å prøve seg på andre siden av grensen. De 11 beste kommer til finale, fordelt på A- og B-finale, men hun tør ikke sette seg noen målsetning om dette.

– De kjører jo litt hardere i Sverige, så det blir spennende. Det blir nok tøft å komme til finale i det hele tatt, selv om det alltid er gøy, sier hun.

Powered by Labrador CMS