Bilsporttriks i beste sendetid – og det har gitt Fredric Aasbø nye ideer

Driftingbil pluss hekkesaks gir uante muligheter. Det fikk også Norges store driftingkonge smake på i NRK-programmet «Alle mot 1».

Publisert

For de som fulgte med på programmet forrige uke kunne se at Aasbø klarte å kutte ned 90 av 100 oppstilte solsikker på kjegler. Dette er bare én av flere aktiviteter som NRK-programmet skal involvere bilsporten i.

(Skjermdump: NRK)

For de som fulgte med på programmet forrige uke kunne se at Aasbø klarte å kutte ned 90 av 100 oppstilte solsikker på kjegler. Dette er bare én av flere aktiviteter som NRK-programmet skal involvere bilsporten i.

– Jeg syns dette er helt konge, jeg. Det skal lages smell og bråk, det skal ryke og det skal være action. Til det er jo bilsporten perfekt, sier programleder Ole Rolfsrud til Parc Fermé.

Tar gjerne imot flere ideer

Selv om det var NRK som henvendte seg til Aasbø i denne sammenhengen, så er oppfordringen fra Rolfsrud til resten av bilsportmiljøet klart:

– Har dere ideer til ting som bilsporten kan brukes i, så er det bare å si ifra, sier Rolfsrud, som personlig er svært interessert i bilsport, og også har fulgt både rally og rallycross tett for NRK når de har sittet på de ulike rettighetene.

Lørdag skal de bruke dragracing til én av oppgavene, og senere denne sesongen skal Steve Røkland benytte rallybilen sin til en gitt aktivitet som programmets deltakere skal foreta en gjetning på.

Fikk ingen testrunder

(Foto: Nordisk Film TV/NRK)

Programkonseptet går enkelt og greit på at det skal gjennomføres et eksperiment hvor den utvalgte deltakeren skal gjette et gitt tall - mens TV-seerne via en mobil-app skal gjette sine tall - og den som kommer nærmest av deltakeren og seerne vinner deloppgaven som består av en gitt sum penger.

Hilde Sanne fra Holmestrand var deltakeren forrige uke, og tippet at Aasbø skulle ta 42 solsikker. Selv hadde han håpet på alle sammen.

– Det der var imponerende, sa Sanne under sendingen.

Aasbø skjønte raskt hvorfor 10 av de nedmeide solsikkene ikke ble tellende, ettersom kjeglene falt før han rakk å kutte de med hekkesaksa. Foruten at han bare fikk en rask oppvarming på at bilen fungerte som den skulle, så fikk han ikke noen prøveturer med buen han skulle drifte ved.

– Kjeglene stakk mer ut enn det jeg beregnet. I drifting er vi jo vant til å sneie veggene, men jeg beregnet ikke helt riktig, sier Aasbø.

Planlegger mange stunts

Han innrømmer i alle fall én ting. Dette eksperimentet har tent allerede enda flere ideer utover konkurranse enn det han allerede hadde på blokka. Da NRK ringte om den noe spinnville ideen, så var han ikke bond å be.

– Mekanikeren min fikk tilsendt en hekketrimmer og satte igang med å bøye rør og lage feste til den. Og det ble veldig bra. Vi gjøv på prosjektet som alle andre prosjekter. Det var utrolig kult. En kul greie, sier Aasbø.

Han merker responsen for det han driver med bare blir enda større jo lenger vekk fra den tradisjonelle arenaen han kommer.

– I 2019 er planen å reise rundt til mange storbyer i Norge og lage litt show i ulike bykjerner. Dette føyer seg bare inn i rekkene av det vi har gjort de siste årene, sier Aasbø og viser til blant annet opptakene til Børning-filmene som har gått sin seiersgang på norske kinolerrett.

Powered by Labrador CMS