Ble dømt nord og ned - så satte Valtteri skapet på plass

Mange spår at Valtteri Bottas kjører sin siste sesong i Mercedes. Så svarte finnen kritikerne ved å parkere hele feltet og vel så det i sesongåpningen.

Publisert

Starten var fenomenal. Siden var det ingen som kunne følge Valtteri Bottas. Selv ikke lagkamerat og regjerende verdensmester Lewis Hamilton, som utover løpet måtte passe på dekkene sine og holde unna for en jagende Max Verstappen.

Valtteri Bottas kunne juble for seier, på overlegent vis, i Australias Grand Prix. (Skjermdump: Viasport 1)

Starten var fenomenal. Siden var det ingen som kunne følge Valtteri Bottas. Selv ikke lagkamerat og regjerende verdensmester Lewis Hamilton, som utover løpet måtte passe på dekkene sine og holde unna for en jagende Max Verstappen.

Med unntak av pitstop-perioden ledet altså Bottas fra start til mål etter å ha skutt ut fra starten i sin andreposisjon ved siden av pole-sitter Hamilton. På slutten av løpet var han også så gira på å sette løpets raskeste rundetid, for å få dette ekstrapoenget som er en ny regel for året, at han heller ikke kjørte med noen stor sikkerhetsmargin til tross for at han ledet med over 20 sekunder.

– Mitt beste løp

I mål var han totalt målløs og visste knapt hva som hadde skjedd.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg har ikke ord, sa Bottas til F1-reporter Martin Brundle få sekunder etter at han hoppet ut av bilen.

Han måtte summe seg litt før han klarte å oppsummere opplevelsen av å være så totalt overlegen i årets første Formel 1-løp.

https://parcferme.no/formel-1/beinharde-krav-til-bottas-ma-prestere-like-godt-som-hamilton/

– Starten var jo bra. Jeg tror dette var mitt beste løp. Jeg følte meg veldig bra, alt var under kontroll, og bilen var så bra. Det var bare å nyte, sier den 29-årige finnen videre.

Gikk for ekstrapoenget

Han er også den første i historien til å skaffe seg litt mer enn bare «full pott». Som nevnt får altså føreren som setter løpets raskeste rundetid ett ekstra poeng, så Bottas var ikke fornøyd med «bare» 25 poeng.

– Det er jo en ny regel, og jeg hadde så bra fart at jeg ville gå for den. Det kan være litt risikabelt med tanke på dekkene, men nå er jeg bare glad, sier Bottas.

(Foto: Wolfgang Wilhelm)

– Nyfødt

Viasports ekspertkommentator Henning Isdal mener han så en helt annen Bottas enn fjorårssesongen. For i 2018 var Bottas aldri i nærheten av å tukte sin egen lagkamerat totalt sett, og ble til slutt «kun» Hamiltons viktigste hjelper for å sikre at briten kunne ta sitt femte gull.

Nå har de startet på «scratch», og Bottas kunne på like vilkår vise at han også holder et vinnertempo.

– En «nyfødt» Valtteri Bottas. Dette er kanskje første gang han har fått anledning til å vise sine komplette kvaliteter, sa Isdal.

Lewis Hamilton holdt som nevnt unna for Max Verstappen i kampen om de to resterende pallplassene. Ferrari var i så måte helt borte med tanke på at de er vurdert som den største utfordreren til Mercedes. Det til slutt fjerde- og femteplass på henholdsvis Sebastian Vettel og Charles Leclerc .

Australias Grand Prix

1) Valtteri Bottas, Mercedes, 1:25:27,325
2) Lewis Hamilton, Mercedes, +20,886
3) Max Verstappen, Red Bull, +22,520
4) Sebastian Vettel, Ferrari, +57,109
5) Charles Leclerc, Ferrari, +58,230
6) Kevin Magnussen, Haas, +1:27,156
7) Nico Hülkenberg, Renault, +1 runde
8) Kimi Räikkönen, Alfa Romeo, +1 runde
9) Lance Stroll, Racing Point, +1 runde
10) Daniil Kvyat, Toro Rosso, +1 runde

Powered by Labrador CMS