Block tilbake i WRC: – Ikke komfortabel nok til å holde blindt full gass

Den amerikanske bilsportstjerna demper forventingene inn mot WRC-comebacket denne helgen.

Publisert

Rally Spania blir kanskje ett av de mer spesielle løpene denne sesongen om man titter på startlistene. Det var kjent allerede før sesongstart at Sebastien Loeb skulle kjøre dette løpet for Citroën, noe som i ettertid har vist seg å gå på bekostning av Mads Østberg.

Rally Spania blir kanskje ett av de mer spesielle løpene denne sesongen om man titter på startlistene. Det var kjent allerede før sesongstart at Sebastien Loeb skulle kjøre dette løpet for Citroën, noe som i ettertid har vist seg å gå på bekostning av Mads Østberg.

I tillegg er Petter Solberg tilbake i manesjen for å innvie den ny R5-bilen til Volkswagen i WRC 2, samtidig som hans storebror Henning er på plass i samme klasse for Toksport i en Skoda Fabia R5 som han presterte særdeles bra med i Tyrkia.

Mange nordmenn har også et godt forhold til amerikanske Ken Block, som ikke har vært å finne på en VM-startliste siden samme løp tilbake i 2014. 50-åringen fra California har derfor heller aldri konkurrert i den nyeste generasjon WRC-bil, men blir å debutere i en nymotens Ford Fiesta WRC denne helgen.

– Den er veldig rask og helt utrolig å kjøre. Og når jeg sier det, så mener jeg at den har en enorm kapasitet som jeg ikke klarer å utnytte, enkelt og greit fordi jeg ikke har fått kjørt nok, sier Ken Block til avisen Autosport i forkant av helgens VM-runde.

Realistisk

I videoen øverst kan du se et lite tilbakeblikk på en av testene han har fått gjennomføre. Og etter testene ønsker han å dempe forventingene overfor fansen, og innser at man kommer til å bli mer listefyll enn en som vil kjempe om flerfoldige poeng.

– Jeg er ekstremt realistisk med tanke på helgen, og de personlige forventingene har jeg satt på forhånd. Målet er å kjøre så fort jeg kan, men komme helskinnet i mål og kose meg. Toppteamene har nesten to hele sesonger med disse bilene og kan utnytte aerodynamikken fullt ut. Jeg er enkelt og greit ikke komfortabel med å holde blindt full gass gjennom de raskeste svingene, sier Block.

Youtube-kjendis

Block har aldri gjort noen enorm suksess i WRC, og er først og fremst blitt kjent som en showmann på internett, blant annet med sine populære Gymkhana-videoer som har millioner av visninger og ikke minst millionbudsjett i hver enkelt produksjon.

I tillegg har han de siste årene har konkurrert i rallycross, med tidvis gode plasseringer både i Rallycross-VM og i GRC i USA, og ble også ekstra godt kjent her i Norge for å være teamsjef og lagkamerat til Andreas Bakkerud over to sesonger i VM.

I fjor annonserte Ford og Block at hans team Hoonigan Racing Division sammen med Ford ville trekke seg ut av Rallycross-VM, noe som sendte Andreas Bakkerud på bar bakke før han signerte for EKS Audi.

Powered by Labrador CMS