Brasils Grand Prix: Fulgte opp 28 år gammel Senna-historie

Han er ikke akkurat noen storsamler av pole position, Max Verstappen, men for andre gang i karrieren satt den på Interlagos.

Publisert

Barrieren ble brutt i Ungarn i år, og egentlig tok han pole position i Mexico før full gass i en gulflaggsituasjon sendte ham lengre ned på griden.

(Foto: Mark Thompson/Getty Images)

Barrieren ble brutt i Ungarn i år, og egentlig tok han pole position i Mexico før full gass i en gulflaggsituasjon sendte ham lengre ned på griden.

Siden debutsesongen i 2015 har Max Verstappen ofte vist seg meget habil rundt den korte og relativt tekniske Interlagos-banen i Sao Paulo i Brasil, men aldri før har han kvalifisert blant de tre beste på denne banen.

Denne gangen satt den da det gjaldt som mest på siste forsøk.

– Dette var den beste bursdagspresangen jeg kunne fått. Du var utrolig god i alle passene, skrøt teamsjef Christian Horner over teamradioen.

Naturlig nok kunne Verstappen glise bredt over målpasseringen. Dette var også en markant pole position med tanke at dette også var Hondas første pole position på denne banen siden 1991. Da var det Brasils store helt, Ayrton Senna, som tok Honda og McLaren inn til pole position.

Dette året har Honda også brutt flere barrierer med tett Red Bull-samarbeid, som både har gitt pole position-resultater og også løpsseire.

– Bilen føltes veldig bra, men temperaturen i banen varierte veldig. Så der måtte vi justere oss inn. Men jeg koste meg der ute og er glad for å ta pole. Jeg overstyrte mye i første passet, men fikk det bedre til i andre pass, oppsummerte Verstappen.

På første rad står får han besøk av Ferrari-fører Sebastian Vettel. Mercedes-fører og årets verdensmester, Lewis Hamilton, tok tredjetiden.

Powered by Labrador CMS