Christian (28) med pole position til 24-timersløpet på Spa

Knallsterk kvalifisering for Christian Krognes og hans BMW-team i forbindelse med det mest prestisjefylte Blancpain-løpet på kalenderen.

Publisert

Det kjøres mange 24-timersløp i løpet av en sesong, men sammen med Le Mans og Nürburgring regnes også 24-timersløpet på Spa-Francorchamps i Belgia som en av de mer prestisjefylte å prestere i. Dette løpet inngår også i den knalltøffe GT-serien Blancpain med innslag av fabrikkførere og fabrikkstøttede team helt i toppen.

Tom Blomqvist, Christian Krognes og Philipp Eng var raskest på Spa-banen torsdag kveld. Førstnevnte er forøvrig sønn av rallylegenden Stig Blomqvist. (Foto: Pietro Martelletti/Walkenhorst Motorsport)

Det kjøres mange 24-timersløp i løpet av en sesong, men sammen med Le Mans og Nürburgring regnes også 24-timersløpet på Spa-Francorchamps i Belgia som en av de mer prestisjefylte å prestere i. Dette løpet inngår også i den knalltøffe GT-serien Blancpain med innslag av fabrikkførere og fabrikkstøttede team helt i toppen.

Under kvalifiseringen til årets utgave skulle en nordmann være med å spille en sentral rolle. Christian Krognes har fått en gyllen mulighet til å kjøre for BMW-teamet Walkenhorst Motorsport sammen med Tom Blomqvist og Philipp Eng, begge to som helprofesjonelle fabrikkførere for den tyske bilfabrikanten.

Og gutta leverte. Tom Blomqvist satte bestetiden i teamet, mens Krognes sin tid var åtte hundre deler svakere. Likevel utgjorde gjennomsnittstiden hele tre tideler raskere enn andreplassen, noe som kan sies å være en kvalifisering i meget sterk stil.

– Bilen er bare ekstremt bra. Sett i forhold til fabrikksteamet til BMW ligger vi et godt stykke foran, så de har gjort en sinnsykt bra jobb, sier Krognes til Parc Fermé.

Til sammenlikning slo et team som Earl Bamber, Timo Bernhard, Laurens Vanthoor, helprofesjonelle Porsche-førere med sterke Le Mans-resultater på CVen, med over seks tideler, mens en fører som Rene Rast - fjorårets DTM-mester - ble nummer tre på kvalifiseringen.

Krognes er mest kjent for å kjøre på Nürburgring Nordschleife i forbindelse med VLN, men han er glad for å bevise at han kan kjøre fort på andre baner i andre løp. Bilen har også litt andre spesifikasjoner enn BMWen han har kjørt i VLN, selv om begge er klassifisert som såkalte GT3-biler.

– For min egen del håpet jeg at jeg skulle ha farten inne før helgen, men det er godt å få det bekreftet også. Vi er egentlig mer eller mindre identiske fartsmessig ser det ut som, så det handler om å finne en god flyt og unngå feil når løpet starter på lørdag, sier 28-åringen fra Ridabu i Hamar.

– Hvordan er vinnersjansene deres i løpet, tror du?

– Om man ser på erfaring så er teamet vårt av de aller yngste i hele startfeltet, men når man vet at farten sitter så er selvfølgelig utgangspunktet bra. Med Tom og Philipp har jeg hvertfall av de beste teamkompisene i feltet, sier Krognes.

Christian er forøvrig ikke eneste nordmann på startstreken. Walkenhorst-teamet har også en egen bil i den såkalte amatørklassen Am-Cup, hvor Anders Buchardt er én av fire førere.

Buchardt kjørte nest raskest på teamet sitt, og sammen kvalifiserte de seg inn til femtetid i klassen og 50 totalt av 61 biler.

Powered by Labrador CMS