Citroën vil ha mer av Loeb - selv er han ikke like «keen»

– Det var en grunn til at jeg la opp som rallyfører på heltid, og det har ikke forandret seg.

Publisert

Det var heller få som ikke lot seg imponere over at Sebastien Loeb kjempet en reell kamp om seieren før en punktering spolerte vinnersjansene i det sensasjonelle comebacket i Mexico sist helg.

Sebastien Loeb. (Foto: Red Bull Content Pool)

Det var heller få som ikke lot seg imponere over at Sebastien Loeb kjempet en reell kamp om seieren før en punktering spolerte vinnersjansene i det sensasjonelle comebacket i Mexico sist helg.

Og det har også fått Citroën-leiren til å tenke. Skulle man sett på mulighetene å få franskmannen ordentlig tilbake i WRC igjen?

– Vi visste han ville gjøre ting godt, men jeg trodde det skulle ta lengre tid, sier Citroëns teamsjef Pierre Budar til Autosport.

LES OGSÅ: Norske rallyprofiler bøyer seg i støvet over Loebs prestasjoner

De har ikke noe problem med å leke med tanken om å engasjere Loeb mer, selv om de enn så lenge forholder seg til planen på tre løp, hvor Korsika om tre uker og Spania i oktober er satt opp for franskmannen.

«Alle» vil ha Loeb

– Etter løpene vil vi gå igjennom året og ha muligheten til å prate sammen, så får vi se hva som er mulig. Men jeg kjenner ingen teamsjefer på serviceparken som ikke kunne tenkt seg denne mannen på heltid. Det gjelder også oss, innrømmer teamsjefen.

Spesielt det at Loeb ledet løpet var ekstra oppsiktsvekkende for teamet, som ellers hadde planlagt nøye og jobbet lenge for å få til Mexico som et førstecomeback for den nidoble verdensmesteren.

– Da han tok ledelsen andre dagen, så var det midt i en kamp hvor alle pushet veldig hardt. Vi forventet ikke at han skulle være så rask, sier han.

LES OGSÅ: Rallylegenden aner ikke om han holder nivået til de aller beste

(Foto: Red Bull Content Pool)

Peugeot er førsteprioritet

Hovedpersonen selv er heller avslappet til en utvidet satsing på Rally-VM igjen. Og han understreker hvorfor han ikke har kjørt WRC på permanent basis siden 2012.

– Det var en grunn til at jeg la opp som rallyfører på heltid, og det har ikke forandret seg. Nå kjører jeg og har det moro, men å kjøre et fullt mesterskap er ikke planen, sier Loeb.

Han understreker at det er rallycross for Peugeot som gjelder og at det ikke er noe han bortprioriterer. 2018 blir året hvor Peugeot-fabrikken overtar driften fra Hansen Motorsport, hvilket gjør teamet til det første fulle fabrikkteamet i rallycross.

– Det er rallycross for Peugeot som gjelder for øyeblikket, og jeg kan ikke drive med hva som helst, sier han.

Powered by Labrador CMS