De norske GT3-gutta i fyr og flamme før årets første duell

Både Dennis Olsen og Christian Krognes har ingen problemer med å sammenlikne Mount Panorama med Nordsløyfa. – Og nivået her er skyhøyt, sier begge gutta.

Publisert

Det er duket for årets første Intercontinental GT Challenge-runde (IGTC), på en av de mest legendariske banene i verden. Og for første gang er Dennis Olsen og Christian Krognes på plass på denne banen, der de i år skal kjempe mot en rekke av verdens beste GT-førere.

Dennis Olsen ned ett av de legendariske partiene på Mount Panorama. (Foto: SRO/IGTC)

Det er duket for årets første Intercontinental GT Challenge-runde (IGTC), på en av de mest legendariske banene i verden. Og for første gang er Dennis Olsen og Christian Krognes på plass på denne banen, der de i år skal kjempe mot en rekke av verdens beste GT-førere.

12-timersløpet på Bathurst-banen i Australia, også kjent som Mount Panorama, starter kvart på åtte lørdag kveld norsk tid, og i kvalifiseringen var det Olsen som trakk det lengste strået mellom de norske gutta. Sammen med Porsche-profilene Earl Bamber og Matt Campbell klokket de seg inn til en syvendetid på Top 10-shootouten, etter at de endte på femteplass i andre kvalifiseringsomgang.

Plenty med fabrikkførere

Christian Krognes, som kjører for BMW-teamet Walkenhorst sammen med Mikkel Jensen og Nicky Catsburg, måtte nøye seg med 14. tid, dog bare halvsekundet opp til R-Motorsport og Jake Dennis. Totalt 18 biler var innenfor samme sekundet på kvalifiseringen.

– Alle de beste GT3-sjåførene er her, så det blir nok ikke hardere i klassen enn det vi opplever her, sier Christian Krognes til Parc Fermé.

Et utsagn som lett støttes av Dennis Olsen.

– Nivået er skyhøyt, og alle bilene har meget gode sjåfører. Det er fabrikkførere i mesteparten av bilene, noe som betyr at alle er på et nivå som er over mye annet, sier Porsche-føreren til Parc Fermé.

Begge har de store ambisjoner, selv om det er en tøff lekegrind de befinner seg i. Derfor er de innstilt på å ta alle 12 timene til god hjelp, være tålmodige og finne en god flyt. I langdistanseløp er det ikke akkurat den raskeste enkeltrunden som teller i stor grad.

https://parcferme.no/racing/globetrotteren-dennis-sjekke-denne-reiseruta/

Høy ambisjoner

– Ambisjonene er høye, vi håper å ha et godt resultat i det siste løpet for den forrige generasjonen GT3 R, sier Olsen.

Krognes har ikke for vane å kjøre på altfor mange baner utenfor Europa. Han er kjent som en Nürburgring-spesialist, men kjørte også godt da han var med på å vinne 24-timersløpet på Spa-Francorchamps i fjor. Og en 14. plass på kvalifiseringen hindrer ham ikke i å tenke optimistisk.

– Vi har en klar ambisjon om å vinne hvert løp vi er med i. Alle sjåførene på bilen vår er debutanter her nede, men vi har allerede fått mye god hjelp fra Schnitzer-teamet. Det virker som om vi mangler noe fart på de aller raskeste teamene foreløpig, men løpet er langt og vi hadde nesten den samme posisjonen etter kvalifiseringen på Spa, sier 28-åringen.

Spesiell opplevelse

Christian Krognes. (Foto: Simen Næss Hagen)

Mount Panorama er en ikonisk bane sørøst i Australia, og er mest kjent for å huse Bathurst 1000 i det prestisjefylte Supercars-mesterskapet. Men det kjøres også en rekke andre løp, og mange har kanskje stiftet bekjentskap med banen via bilspill.

En lang rettstrekning som går inn i store høydeforskjeller med trange og svingete partier med murveggene tett på, før det går bratt ned igjen og inn i et nytt raskt parti før mål gjør banen til en spektakulær opplevelse for både førere og publikum.

– Jeg kan ikke tenke meg noen andre baner i verden som er som denne, og kombinasjonen tar lengre tid å lære enn det man gjerne møter på moderne baner i Europa. Det er en unik opplevelse å være her, rett og slett, sier Krognes, som lett drar noen paralleller til Nürburgring Nordschleife, selv om den banen er nesten fire ganger så lang.

Olsen får også litt «Nordsløyfe-vibes» etter sin aller første løpshelg der nede.

Christian Krognes og Walkenhorst Motorsport. (Foto: SRO/IGTC)

– Banen er som Nordschleife, bare at veggene er enda nærmere. Det er en sykt kul bane, men det er veldig krevende, noe som også krever mye erfaring, sier Olsen.

Ser frem til norske dueller

De duellerte mot hverandre for første gang i samme klasse på 24-timeren på Nürburgring i fjor. I år skal de kjempe mot hverandre fem ganger verden over på flere legendariske racinganlegg.

Å ha med to nordmenn i dette selskapet er stas for begge, selv om de til syvende og sist bare blir vanlige konkurrenter.

– Det er selvfølgelig morsomt at det er flere nordmenn på startstreken, men til syvende og sist så er det som å konkurrere mot en hvem som helst annen konkurrent. Jeg ser frem til denne sesongen, og det hadde vært morsomt å ha noen kamper mot Christian, sier Olsen.

– Jeg tenker ikke så mye på hvem som sitter i de andre bilene. Det er veldig kult at Dennis er her, men utover det spiller det ingen stor rolle gjennom helgen for min del, legger Krognes til.

Løpet starter som nevnt 19:45 norsk tid, og live-streaming kan følges her!

Powered by Labrador CMS