Denne helgen kan du nyte bilsport på høyt nivå ute i sola

To rallyløp, ett rallycrossløp og et prestisjefylt langdistanseløp i Frankrike. Nordmennene skal få kjørt seg også denne helgen.

Publisert

Og om du bor på sentrale deler av østlandsområdet så er det faktisk to begivenheter det absolutt er mulig å få med seg i ren tilstedeværelse, dersom du ikke har bedre ting gjøre til helgen (noe vi tviler på at du har, journ.anm.)

Oliver Solberg skal i aksjon igjen denne helgen når RallyX Nordic forflytter seg til Arvika. (Foto: Oliver Solberg Media Office)

Og om du bor på sentrale deler av østlandsområdet så er det faktisk to begivenheter det absolutt er mulig å få med seg i ren tilstedeværelse, dersom du ikke har bedre ting gjøre til helgen (noe vi tviler på at du har, journ.anm.)

Men vi tar det i kronologisk rekkefølge først.

Nordmann i ny EM-runde

Fredag kveld starter åpningsetappen i EM-runden på Hellas, Akropolis Rally som mange kjenner fra VM tidigere. Her stiller nordmannen Eyvind Brynildsen til start, og har for anledningen med seg Veronica Engan i høyrestolen.

Eyvind Brynildsen. (Foto: Thomas Fenetre / DPPI)

Den greske EM-runden starter for fullt lørdag og avsluttes med avsluttende SS12 søndag ettermiddag. Brynildsen har kjørt ett EM-løp i år og har planlagt å kjøre tre løp til, inkludert helgens Akropolis Rally.

Resultater fra løpet kan hentes her fortløpende gjennom helgen!

Siljehaug til Frankrike

Og når vi først befinner oss i middelhavstraktene, så er det en nordmann i aksjon også på den franske Paul Ricard-banen ikke langt fra Marseille ved den franske rivieraen.

Mads Siljehaug og hans team Reiter Engineering skal sette utfor årets tredje løp i langdistanseutgaven av den prestisjefylte GT-serien Blancpain. Siljehaug og teamet har åpnet sesongen mer enn godkjent i hard konkurranse med langt med konkurransedyktige team med fabrikkførere og andre fabrikkbygde GT-biler.

Mads Siljehaug fra forrige løp på Silverstone. (Foto: Reiter Engineering)

Deres Lamborghini Gallardo er av det eldre slaget, men har vist seg relativt godt på raske baner, noe Paul Ricard-banen på mange måter kan sies å være. Løpshelgen åpner med treningskjøring fredag, etterfulgt av kvalifisering lørdag morgen før løpet gjennomføres sent lørdag ettermiddag over tre timer.

Resultater fra løpet kan hentes her fortløpende gjennom helgen!

Årets neste siste NM-runde i rally

Så er det for ordens skyld den femte og nest siste NM-runden i rally denne helgen. Tradisjonsrike Aurskog-Høland Rally står for tur i en relativt kort versjon denne gangen. Riktig nok skal hele 12 fartsetapper tilbakelegges, men 65 kilometer med fart er bare litt over halvparten av hva en vanlig norsk NM-runde kan pleie å innholde.

Likevel er dette et svært populært løp. 94 biler til start er nest mest på kalenderen hittil i år, og mange av klassene er godt fylt opp. Med base rundt Bjørkelangen i Akershus så er det ikke spesielt langt å reise for å ta en kikk, enten du er fra Hedmark-traktene i nord, Oslo-traktene like vest eller Østfold-regionen i sør.

Anders Grøndal. (Foto: Simen Næss Hagen)

I tillegg kan to NM-gull allerede bli delt ut etter dette løpet. Både Anders Grøndal og Kenneth Johnsrød ligger svært godt an i sine respektive klasser, henholdsvis NM-klassene for nyere og eldre firehjulsdrevne rallybiler.

Første bil kjører over målrampa klokken ni lørdag morgen og vinnerbilen er ventet i mål 16:54 lørdag kveld.

Resultater fra løpet kan hentes her fortløpende gjennom lørdagen!

Duket for ny nordisk runde i rallycross

RallyX Nordic har vært i vinden de siste årene, og det har skutt fart med oppmerksomheten etter at Oliver Solberg har prestert helt i toppen etter at han debuterte her i fjor i en alder av 15 år. Men det er flere andre norske som hevder seg i denne serien, deriblant svensk-norske Thomas Bryntesson som er regjerende mester.

Den andre runden på Westombanan i Arvika kjøres i hovedsak søndag, med treninger og supportklasser lørdag hvor det også er med en rekke nordmenn. I tillegg sendes dette nå på norsk TV da TV 2 har skaffet seg TV-rettighetene til løpet. I skrivende stund er det kun TV 2 Sumo-abonnenter som har dette listet opp på TV-guiden, med sending fra og med 13.30 søndag ettermiddag.

Thomas Bryntesson i tet i finalen i forbindelse med sesongåpningen på Höljes tidligere i vår. (Foto: JC Raceteknik)

For den som måtte ønske å dra å se på, så er det cirka to timers kjøretur fra Oslo til Arvika.

Live resultater vil komme her fortløpende! I tillegg kjøres det andre store serier denne helgen, både på to og fire hjul, deriblant Indycar, MotoGP, Formula Drift og IMSA for å nevne noen. Utvidet internasjonal bilsportkalender kan du finne her!
Powered by Labrador CMS