Dennis (15): – Jeg har farten inne. Nå må jeg bare «konse»

Denne helgen får Dennis Hauger en ordentlig «realitycheck» på hvordan formelbiltilværelsen blir denne sesongen.

Publisert

Da åpner nemlig det britiske Formel 4-ballet med tre løp på Brands Hatch-banen sørøst for London. Dette er en bane Hauger har rukket å teste på tidligere i år, og han har gjennom vinteren vært stort sett raskest hver gang.

Da åpner nemlig det britiske Formel 4-ballet med tre løp på Brands Hatch-banen sørøst for London. Dette er en bane Hauger har rukket å teste på tidligere i år, og han har gjennom vinteren vært stort sett raskest hver gang.

Likevel er forventningene blitt lagt så lavt som mulig. Hauger har aldri konkurrert i løp i noen annen sammenheng enn gokart tidligere. Derfor velger han å forholde seg så rolig som mulig til helgens Formel 4-debut.

LES OGSÅ: Dette forventer teamet av Dennis (15) når sesongen starter

Ingen forhåpninger

– Jeg har ikke forhåpninger om til noe da jeg ikke vil legge noe særlig press på meg. Jeg vet jeg har farten inne, så nå må jeg bare «konse». Det er en ny type racing med tanke på kvalifisering og løp som er annerledes enn hva jeg er vant til, sier Hauger til Parc Fermé.

Som kjent er Dennis Hauger i år signert av det mektige Red Bull-teamet som en juniorfører, med konkret målsetning og ambisjon om en dag å nå motorsportens Formel 1, nemlig nettopp Formel 1.

Av Red Bull er han plassert i det britiske helprofesjonelle teamet Arden International, og i godt samarbeid med både Arden og teknologisenteret til Red Bull Racing, så har Hauger fått verdifulle mil og timer bak rattet, både i bilen og i simulatorene til både Arden og Red Bull.

– Jeg føler meg så forberedt som jeg egentlig kan få blitt. Nå må jeg bare komme i gang og gjøre det rette med å få en grei plass i kvalifiseringen også bare kjøre på i løpet, sier 15-åringen fra Aurskog utenfor Lillestrøm.

LES OGSÅ: Slik åpnet den unike Red Bull-porten seg for Dennis Hauger

(Foto: Simen Næss Hagen)

Lang ventetid

For han merker at vinteren har vært lang, selv om han har fått mye kjøretrening.

– Nå har jeg ventet lenge på dette her, sier Hauger, med stort trykk på «lenge».

– Jeg har vært veldig sugen en stund nå på å komme ordentlig i «race mode».  Jeg skal kjøre smart i løpet og ikke minst fullføre. Jeg må tenke på mesterskapet, så jeg må både kjøre smart og gi jernet, sier Hauger.

Løpshelgen starter med kvalifisering lørdag morgen, med påfølgende to løp senere på dagen, før det hele avsluttes med et tredje løp søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS