Dennis etter ny omfattende F3-test: – Jeg var raskest i teamet allerede

Men fortsatt lar den endelige kontrakten vente på seg for 2020.

Publisert

Den norske formelbilkométen Dennis Hauger har ikke ligget på latsiden selv om sesongen for lengst er over, og det ellers er mer fokus på juleribbe og handlestress andre steder.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Den norske formelbilkométen Dennis Hauger har ikke ligget på latsiden selv om sesongen for lengst er over, og det ellers er mer fokus på juleribbe og handlestress andre steder.

Denne uken har Hauger vært på et omfattende testprogram i Barcelona, hvor det er blitt kjørt med både fjorårets GP3-biler og F3-bilen som brukes i Euroformula Open. SIstnevnte har han forøvrig fått noe erfaring fra allerede, mens GP3-bilene som ble brukt til og med 2018 var nytt farvann for 16-åringen.

– Det er veldig stor forskjell, må jeg si. Euroformula Open-bilen har mindre hester, men er mye lettere enn GP3-bilen. Så det er to helt forskjellige biler og kjørestiler, men det er god læring å endre kjapt og klare «switchen», sier Hauger til Parc Fermé.

Testen var i Haugers øyne vellykket. Det ble ikke foretatt noen offisiell live-timing, men ifølge Hauger selv leverte han også til 20 stil svart på hvitt også.

– Jeg kom fort inn i det og var raskest i teamet allerede første dagen, så det var bra. Jeg får stadig mer erfaring og det er godt å få litt «mileage» i kroppen. Det er fortsatt noen ting å jobbe med som tar mer tid enn andre ting, men det blir bare bedre og bedre, sier han videre.

GP3-bilen ble kjørt i regi av Hitech GP, som har hatt avtale med andre Red Bull-juniorer tidligere, mens hans Formel 4-team fra i år, Van Amersfoort Racing, stilte Euroformula Open-bilen til disposisjon.

Foreløpig har heller ikke Hauger signert for 2020, selv om han er klar på at det skal bli Formel 3-kjøring. Det største håpet er FIA F3, som kjøres med Formel 1, og det er grunn til å tro at Hitech-teamet er det mest aktuelle for ham å kjøre for.

Powered by Labrador CMS