Dennis herjet i Daytona – men så endte alt i katastrofe

Dennis Olsen leverte en kanonpresatsjon bak rattet. På resultatlista skulle det likevel ikke bety noen ting.

Publisert

Det så kanskje krevende ut innledningsvis ved at de hadde litt å gå på til de raskeste bilene. Men når et langdistanseløp settes igang, så er det strategi og tempo over tid - og ikke bare de gode enkeltrundene - som betyr noe.

(Foto: PFAFF Motorsport/Lenssen Photo)

Det så kanskje krevende ut innledningsvis ved at de hadde litt å gå på til de raskeste bilene. Men når et langdistanseløp settes igang, så er det strategi og tempo over tid - og ikke bare de gode enkeltrundene - som betyr noe.

Derfor så ting tidvis lyst ut for Dennis Olsen og PFAFF Motorsport som han kjørte for denne helgen. Men for å ta en lang historie kort. Det endte med brutt løp etter en krasj for teamkompis Zach Robichon. Dermed fikk ikke Olsen vært med på å fullføre 24 timer med kjøring i ett av de største 24-timersløpene på kalenderen.

– Det var en Lamborghini foran oss som snurret, og teamkompisen min hadde ingen annen utvei dessverre, sier en skuffet Dennis Olsen til Parc Fermé, tre timer før løpet var over.

Elektriske problemer

Dennis Olsen (andre fra høyre) sammen med teamkollegene Zacharie Robichon, Lars Kern og Scott Hargrove foran ett av verdens største bilsportanlegg. (Foto: PFAFF Motorsport/Lenssen Photo)

Skuffelsen er ikke vanskelig å forstå. For etter at teamet hadde opplevd flere problemer gjennom løpet, så hadde Olsen en såpass god fart at han sendte bilen oppover på resultatlisten gang på gang.

– Vi hadde mange «ups and downs». Vi startet litt vanskelig, men jeg klarte å kjøre bilen helt opp til fronten igjen. Så fikk vi etterhvert elektriske problemer, og etter det gikk det én retning.

– Hva føler du at du fikk bidratt med for teamet?

– Jeg følte vi fikk bygd opp hele teamet og fikk dem opp på et godt nivå. Og vi var jo med og kjempet, sier Olsen.

Enormt sirkus

Han hadde et håp og en drøm om å kjempe høyt oppe på resultatlistene i GTD-klassen med den helt nye 911 R-utgaven til Porsche. Dog skal mye klaffet for å komme helskinnet gjennom et døgn med kjøring, og for Olsen og lagkameratene hans, så ble det altså ikke noe av det.

Likevel har det vært en stor opplevelse å få være med på hele Daytona-sirkuset.

– Det er ganske enormt her, og det har vært kult og annerledes! Det er det første skikkelige «billøpet» jeg har kjørt i USA, og det er ganske annerledes enn i Europa, innrømmer 22-åringen fra Våler i Østfold.

Powered by Labrador CMS