Derfor har Eyvind muligheter til å sikre seg medalje i WRC 2

Fortløpende regelendringer kan tale til fordel for Eyvind Brynildsen når resten av VM-sesongen skal fullføres.

Publisert

Gitt at de tre resterende løpene går som normalt, så kan Eyvind Brynildsen kjøre resten av løpene. Nye regler som følge av en rekke avlyste løp gjør at regelen om å kjøre syv løp pluss enten Rally Mexico eller Rally Japan nå er forandret til at man kan delta i kun fem løp.

Eyvind Brynildsen. (Foto: @World)

Gitt at de tre resterende løpene går som normalt, så kan Eyvind Brynildsen kjøre resten av løpene. Nye regler som følge av en rekke avlyste løp gjør at regelen om å kjøre syv løp pluss enten Rally Mexico eller Rally Japan nå er forandret til at man kan delta i kun fem løp.

Og alle løp teller.

Klart, Brynildsen er fortsatt avhengig av hjelp, men med en hederlig fjerdeplass i WRC 2-klassen i Rally Estland gjør at han henger seg på i poengkampen. For de fleste andre konkurrentene har kjørt tre løp, Ole Christian Veiby har kjørt fire, men brutt to av dem, og dermed kan 32-åringen gjøre et jafs.

<strong>WRC 2 - vis sammenlagtstilling</strong>

1) Mads Østberg - Citroën - 75
2) Pontus Tidemand - Skoda - 55
3) Nikolay Gryazin - Hyundai - 51
4) Adrien Fourmaux - Ford - 48
5) Ole Christian Veiby - Hyundai - 22
6) Eyvind Brynildsen - Skoda - 12

Slik er utregningene

Da Parc Fermé tar kontakt og spør om Brynildsen øyner medalje - dog med litt flaks om noen av konkurrentene finner på å gjøre feil når det gjelder som mest - så har han utregningen allerede klar for oss. Og den lyder som følger:

– Mads vinner. Pontus blir nok nummer to, og da spørs det på Adrien Fourmax og Nikolay Gryazin. Begge har bare ett løp igjen. Tyrkia vil jeg kunne få en del poeng. Si jeg får 18 i Tyrkia, så har jeg 30 poeng. Si jeg får 12 i Italia og i Ypres har alle unntatt meg brukt opp løpene, og jeg får 25 ender jeg på 55 poeng. Det vil si - jeg er avhengig av at Gryazin og Fourmax ikke tar poeng i sitt siste løp. Da kan jeg ta medalje med kun fire løp, er regnestykker fra Eyvind Brynildsen overfor Parc Fermé.

Men han er kjapp med å innse realitetene.

– Jeg kan jo egentlig ikke tenke sånn. Det er bare å kjøre og ha det moro, så får vi se. Det er mye hvis-om-dersom! Ingeniører regner på alt, så det er kalkulert ferdig dette her, sier Brynildsen, som altså ble nummer fire i WRC 2, kun to sekunder bak teamkompis Pontus Tidemand.

Koser seg i comebacket

Han hadde en positiv utvikling under Rally Estland til ikke å ha kjørt på VM-nivå siden Rally Sweden i 2019, og ikke satset kontinuerlig i VM-løp på mange år.

– Jeg er så nære toppen til tider, og så nære å komme inn i det igjen. Jeg er veldig fornøyd, men jeg har mye å jobbe med fram mot Tyrkia. Det er helt rått å komme tilbake og til tider være med helt i toppen, sier Brynildsen, som ble nummer åtte av samtlige R5-biler til slutt uavhengig av kategori.

Selv om han tidligere ikke har lagt mye i mellom om at han selv bør være i toppen, så har Brynildsen innsett at det toppnivået han en gang skulle hatt tar tid å få tilbake igjen. Konkurranseinstinktet i ham har likevel gått litt på akkord med fornuften og realitene.

Eyvind Brynildsen. (Foto: @World)

– I praksis slenger jeg meg bare plutselig med på et VM-nivå. Da må man bare akseptere at man ikke er i toppen. Jeg har jobbet hardt med å akseptere det, og det var fryktelig tungt å svelge etter testløpet i Estland hvor lang bak jeg var. Jeg skjønte hvor jeg tapte tid som gjorde at jeg var et sekund på kilometeren bak, men jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle gjøre noe med det, sa Brynildsen til Parc Fermé før VM-runden sist helg.

Powered by Labrador CMS