Derfor velger Daniel (19) Thailand i jakten på juniorkontrakt hos Porsche

Med Asia som lokasjon og en Le Mans-konge som coach håper Daniel Størkersen fra Drøbak at han har funnet suksessoppskriften på en lysende racingkarriere.

Publisert

Han er godt kjent i området og miljøet fra før, og ved å konkurrere på et annet kontinent langt utenfor Europa og andre norske konkurrenter er det slik at Daniel Størkersen fra Drøbak fort kan gå under radaren for de fleste i gamlelandet.

I denne bilen håper Daniel Størkersen at resultatene fra Thailand og Asia kan føre ham opp og fram i internasjonal racing, aller helst under Porsche-paraplyen. (Foto: Thailand Super Series / Norway Racing)

Han er godt kjent i området og miljøet fra før, og ved å konkurrere på et annet kontinent langt utenfor Europa og andre norske konkurrenter er det slik at Daniel Størkersen fra Drøbak fort kan gå under radaren for de fleste i gamlelandet.

Men det er altså slik at 19-åringen i år kjører en andregenerasjons Porsche 911 GT3 Cup-bil i kategoriene Thailand Super Series og Porsche Sprint Cup. For selv om han konkurrerer i Asia er drømmen en dag å kjøre i de store etablerte løpene og mesterskapene over hele kloden.

24-timersløp i sikte

Og da har han også sett hva andre nordmenn har fått til med Porsche som merke.

– I år håper jeg å gjennomføre et par 24-timersløp i tillegg, men den store drømmen for året er å kunne bli signert som juniorfører hos Porsche, sier Daniel Størkersen til Parc Fermé på ambisiøst vis.

Sesongstarten har vært av mer enn det godkjente slaget. En annen- og fjerdeplass på Sepang-banen i Malaysia er noe Størkersen og teamet er meget godt fornøyde med, og sammenlagt ligger de på fjerdeplass i GTM-klassen i Thailand Super Series og andreplass i sprintcupen.

Voksende entusiasme og miljø

Størkersen har erfaring fra Thailand og Asia fra tidligere, men har nå kommet seg ett hakk opp i bilklasse. Han forklarer hvorfor racingmiljøet i Asia tiltrekker ham spesielt.

– Jeg har valgt å forbli i Asia denne sesongen siden jeg føler at mulighetene der nede er enorme. Løpene der nede er fantastiske å kjøre og entusiasmen blant folket der nede vokser. Konkurransen er også på et veldig høyt nivå, så jeg føler man lærer raskt, sier 19-åringen.

Porsche-profil som coach

Daniel Størkersen, her fra to år tilbake. (Foto: Norway Racing)

Han kjører i Earl Bamber Motorsport, som har fått navnet fra sin newzealandske eier Earl Bamber som av sine 28 år er blitt en markant internasjonal Porsche-profil. Bamber vant supercupen på første forsøk i 2014, og har blant annet to Le Mans-seiere fra 2015 og 2017, førstnevnte sammen med blant annet Formel 1-profil Nico Hülkenberg.

Det var også Earl Bamber Motorsport som Porsche-fabrikkent benyttet seg av som team under 12-timeren på Bathurst som norske Dennis Olsen var med på å vinne.

Størkersen trives godt i teamet, og ikke minst nyte godt av å ha Earl Bamber som coach. 

Daniel Størkersen og hans lagkamerat Ahmad F. Alam kjørte blant annet inn til en andreplass i sesongåpningen sist helg. (Foto: Thailand Super Series / Norway Racing)

– Selv om jeg har kjent ham i flere år, så er det en fantastisk opplevelse å bli coarchet av Earl Bamber. Oppstarten av det nye laget hans har vært vellykket og hatt en positiv innvirkning på meg som sjåfør. Så blir det interessant å se hvor mye han kan lære meg i løpet av denne sesongen, sier Størkersen.

Le Mans-drømmen

Håpet er altså å markere seg for Porsche-leiren i løpet av denne sesongen og ikke minst gå gradene og fotsporene som blant annet Dennis Olsen er i ferd med å tråkke opp for mange. 

– Min største drøm er å kunne leve av sporten og selvfølgelig vinne 24-timeren på Le Mans. For nå jobber jeg meg sakte opp, og jeg håper at dette året kan føre meg noen steg nærmere drømmen, sier han håpefullt og ambisiøst.

Powered by Labrador CMS