Det internasjonale bilsportmiljøet rystes av nok et dødsfall blant sine store profiler

Dronninga av Nürburgring, Sabine Schmitz, er død, 51 år gammel. På under én måned har nå tre store internasjonale bilsportprofiler gått bort.

Publisert

Den tyske racingprofilen, som har vokst opp ved og viet hele sitt liv til motorsportens store vugge sørvest i Tyskland, avslørte i fjor at hun har kjempet mot kreftsykdom helt tilbake til 2017. Tirsdag tapte hun sitt aller siste kappløp i livet.

Den tyske racingprofilen, som har vokst opp ved og viet hele sitt liv til motorsportens store vugge sørvest i Tyskland, avslørte i fjor at hun har kjempet mot kreftsykdom helt tilbake til 2017. Tirsdag tapte hun sitt aller siste kappløp i livet.

Schmitz ble en internasjonal profil fra bilsportens verden på flere områder. På midten av 90-tallet gjorde hun seg bemerket blant annet ved å vinne 24-timersløpet på Nürburgring to år på rad, i 1996 og 1997. Året etter ble hun også den første kvinnen til å vinne det tyske langdistansemesterskapet sammenlagt.

I tillegg til dette ble hun kjent for å jobbe som såkalt Ring Taxi-fører hvor jobben enkelt og greit gikk ut på å gi passasjerer sittepåopplevelser rundt den ikoniske banen de sent ville glemme. Hun skal ha hatt over 30.000 runder på banen, noe som tilsvarer næmrere enn 625.000 kilometer.

Hennes store internasjonale profil ble dog dyrket gjennom sine gjentakende opptredener på BBC-programmet Top Gear som er blitt vist verden rundt i en årrekke, først i 2004 og senere tok hun del i programmet etter at programlederoppsettet ble endret på de siste årene.

– Nürburgring har mistet sin mest kjente kvinnelige racingfører. Sabine Schmitz sovnet inn altfor tidlig etter lang tids sykdom. Vi vil savne henne og hennes muntre væremåte. Hvil i fred, Sabine, heter det i et innlegg postet på Nürburgrings sosiale medier.

Nyheten som Schmitz dødsfall kommer bare få dager etter at det ble kjent at den britiske kommentatorlegenden Murray Walker sovnet inn, 97 år gammel. Walker blir beskrevet som «The Voice of Formula 1», der han kommenterte Formel 1-sporten på britisk TV helt fra 1976 til og med 2001. Mange historiske klipp fra Formel 1 i denne perioden er dermed krydret med Walkers ikoniske og unike stemme og uttrykk.

Murray Walker. (Foto: PSParrot / Flickr)

– Den største kommentatorlegenden i F1, skrev den norske Formel 1-kommentatoren Atle Gulbrandsen på sin Facebook.

– Hans 23 år som hovedkommentator på Formel 1s britiske TV-dekning på BBC og ITV bidro til å definere Grand Prix-racing for mange, og han var en stor stjerne i paddocken på samme måte som førere og teamsjefer, skriver journalist Jonathan Noble på vegne av den internasjonale bilsportavisen Autosport.

2021 har vært et dystert år for de bilsportinteresserte og de som er glad i bilsportens historie. I slutten av februar gikk den finske rallyverdensmesteren Hannu Mikkula bort, 78 år gammel. Han ble verdensmester i 1983 med svenske Arne Hertz som kartleser i en Audi Quattro, og har med det føyd seg inn i rekken som en av mange såkalte «Flying Finns». Mikkola døde samtidig som den finske VM-runden Arctic Rally Finland pågikk siste helgen i februar.

– Han var en legende, en ordentlig gentlemen, en ekte mester og en flott far til flotte barn. Alle mine tanker går til hans familie og nærmeste venner, skrev Petter Solberg da dødsfallet ble kjent.

Powered by Labrador CMS