Dette er planen og tankene hans for å revansjere seg til neste VM-sesong

Silly season er merkbart stille i Rallycross-VM. Dette er hva Andreas Bakkerud selv har å bidra med for neste sesong.

Publisert

– Nei, jeg vet ikke altså. Regner jo med at Hansen stiller og jeg regner jo med at Grönholm stiller. De har jo teamene sine, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Andreas Bakkerud. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Nei, jeg vet ikke altså. Regner jo med at Hansen stiller og jeg regner jo med at Grönholm stiller. De har jo teamene sine, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

– Og du har jo teamet ditt?

– Vi har ambisjoner om å fortsette, for det er jo «den jævla tittelen» som gjenstår. Vi jobber fortsatt med den da, sier bergenseren, som omsider kan puste litt ut etter en svært hektisk sesong som både teameier, daglig leder, teamsjef og ikke minst sjåfør.

Må ha budsjett til utvikling

Gulltapet er glemt. Nå er det fokus på 2020. Han ser på det med optimisme, selv om alle avtaler må fornyes. Inkludert hovedsponsoravtalen med Monster. Budsjettet må på minst 10 millioner kroner, gjerne mer, ettersom de vil utvikle bilen ytterligere.

Selv om fabrikkene er ute, så ligger ikke konkurrentene på latsiden. Bakkerud har til sammenlikning, foruten en kort pre-season-test på Karlskoga, ikke kjørt en eneste VM-relevant test i år.

– Niclas (Grönholm) blir mannen å følge med på neste år. Han har hatt en ekstrem utvikling som fører, og det virker som de har gjort noe riktig med bilen der borte i Finland. Vi må steppe opp skal vi ta igjen Hyundai. Så vi er nødt til å utvikle bilen videre, sier Bakkerud.

Regnskapet nærmer seg null. I alle fall blir det ikke noe stort underskudd, slik det fort luktet tidlig på sesongen. Bakkerud har tatt en stor personlig risiko ved å satse på dette teamet, og går ikke økonomien rundt, så kan det gå utover hans personlige økonomiske situasjon på sikt.

– Jeg har vel det man kaller minstelønn i norsk målestokk. Men det er helt greit så lenge det er dette som er jobben min, sier 28-åringen.

God lokal støtte

Andreas Bakkerud og Liam Doran under pressekonferansen på Spa-Francorchamps. Bakkerud fortsetter gjerne samarbeidet med briten. (Foto: Frederik Herregods / RX Cartel)

Budsjettet er blitt reddet inn både med premiepenger, men også at han har klart å få samlet inn sponsorpenger fortløpende gjennom sesongen. Den lokale støtten har vært uvurderlig.

– Engasjementet har vært veldig bra. Spesielt her i Bergen. Men ikke bare fra min side, men alle rundt meg har gjort en knalljobb. Så har jeg også ikke hatt like mange forbikjøringer og like mye platekontakt i år som tidligere. Får jeg bedre budsjett neste år, så skal folk få smake altså, sier Bakkerud, og avslører at arrangerte turer og andre events også har kastet av seg for teamet.

Han har ingen problemer med «same procedure» som i år. Å fortsette et samarbeid med Liam Doran, som er den viktigste linken inn mot hovedsponsor Monster, samtidig som båndet til EKS er viktig med tanke på leie av Audiene.

– Samarbeidet mellom meg og Liam har fungert veldig bra. Selvfølgelig, til tider kan det jo bli rot med to såpass like personligheter. Vi er kanskje ikke de mest strukturerte av oss. Så om vi får inn en dose struktur fra et annet hold, så blir det fra, flirer han. 

Powered by Labrador CMS