Dette tenker Niclas om sine potensielle gullsjanser i VM

Fabrikkteamene og de fleste toppførerne er borte. Niclas Grönholm var fjorårets «best of the rest». Er det hans år i år?

Publisert

Selv tar den sindige finnen det med knusende ro. Men likevel med vinnerinstinktet på plass.

Niclas Grönholm, her fra paraden i Loheac i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen)

Selv tar den sindige finnen det med knusende ro. Men likevel med vinnerinstinktet på plass.

– Jeg føler ikke noe press. Jeg vet hva jeg kan gjøre. Uansett hvem som kjører mesterskapet i år, så føler jeg meg trygg på hva jeg kan levere. Det eneste jeg trenger å tenke på er min egen kjøring, sier Niclas Grönholm til Parc Fermé.

https://parcferme.no/rally/marcus-innrommer-at-notene-hans-ikke-lenger-stemmer-sa-bra/

– Han ble overivrig

Nylig kom han hjem fra Sverige etter å ha sett et heidundranes comeback fra pappa Marcus, som var tilbake i WRC-manesjen en siste gang i en Toyota Yaris WRC. På sidelinja fulgte sønnen med, som selv gjorde sin ordentlige rallydebut i en R5-bil tidligere i vinter.

Først og fremst en stolt sønn, men han hadde likevel sine stikk til sin far etter fredagens kjøring - hvor han til slutt måtte bryte.

– Jeg kan vel ikke være skuffet over han. Han skulle jo bare ha det moro. Men han kunne nok vært litt smartere på fredagen. Han ble kanskje litt overivrig, småflirer junioren.

Tror på sterk totalpakke

Pappa Marcus er teamsjef i GRX-teamet som Niclas kjører for, i år som i fjor sammen med Timur Timerzyanov, i tillegg til at Reinis Nitiss skal gjøre enkeltinnhopp i teamet. De overrasket, for ikke å si sjokkerte, i fjor ved å være et ferskt team med helt nybygde biler - og leverte likevel flere finaler.

– Vi lærte mye i fjor. Og vi har gjort noen forbedringer i år. Jeg tror vi har en sterk totalpakke etter alt vi lærte i fjor. Bilen er ganske så bra. Teamet er mer eller mindre det samme som i fjor. Jeg tror dette kan bli bra, sier Grönholm.

På klassisk finsk, kaldt vis, er det ingen han spesifikt uttrykker et savn for. Det at de største teamene er borte, og framfor alt dominerende Volkswagen med Johan Kristoffersson i spissen, tenker han ikke nevneverdig på.

Niclas Grönholm i front i sin Hyundai i Höljes. Og er det to bilmerker som er ventet å ligge helt i front i Rallycross-VM i år, så er det Hyundai og Renault. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Fem år tilbake i tid

Som mange påpeker tror han at årets sesong blir tettere enn noen sinne.

– Vi går kanskje fem år tilbake i forhold til nivå, men det kommer til å bli ekstremt tett og jevnt, sier Grönholm.

– Er det noen spesifikke konkurrenter du savner eller gjerne ser at signerer en kontrakt?

– Jeg savner vel ingen, det spiller jo ingen rolle for meg, egentlig. Men jeg ser gjerne noen gamle kjente igjen. Hansen-brødrene, og Andreas Bakkerud, det er ordentlige rallycrossførere som gjør alt når de kjører uten å måtte si unnskyld for noe. Jeg liker dem. Og jeg håper de får ordnet noe, sier 22-åringen.

Powered by Labrador CMS