Eikås Motorsenter stengt i to dager - kommunen har signalisert oppkjøp

Det var full stopp i all aktivitet i umiddelbar nærhet for alle bergensere ved Eikås Motorsenter, men tirsdag kom nyheten om at leieavtalen likevel var på plass.

Publisert

Det er Åsane Tidende som tirsdag melder at kommunen og grunneier ikke har kommet fram til en ny leieavtale, der fristen gikk ut søndag.

Bilcross fra Eikås motorsenter. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det er Åsane Tidende som tirsdag melder at kommunen og grunneier ikke har kommet fram til en ny leieavtale, der fristen gikk ut søndag.

Dermed var det full stans og stengte porter på Eikås Motorsenter, hvor det i utgangspunktet skal avholdes bilcrossløp førstkommende lørdag.

– Grunneier og kommune har ikke fått på plass en avtale. Nå kan vi bare vente og håpe at de løser seg. Det er fortsatt muligheter. Om dette skulle vise seg å bli vanskelig, vil det være enormt trist for hele Bergen, sa leder for Bergen Amcar-klubb, Sverre Lygre, til Åsane Tidende tirsdag.

Litt senere samme dag kom gladmeldingen fra NMK Bergen om at leieavtalen er forlenget, to dager etter at fristen gikk ut.

– Bergen Kommune og grunneierne er blitt enige og har i dag signert avtale, og dermed er motorsportsenteret igjen åpnet og klar for hverdagen til alle utøvere og brukere. Det betyr også at det blir et gledens løp lørdag 7. april med sesongåpning, kvalifiseringsløp og Vestlandsmesterskap, skriver klubben på sine nettsider.

Til Bergensavisen i februar fortalte Bjørn Frode Skaar, partner i Wikborg Rein Advokatfirma som representerer flere av grunneierne, at det først og fremst var grunneierne som ikke ville forlenge leieavtalen som har strukket seg over 25 år.

«Leieforholdet mellom våre klienter og NMK Bergen er tidsbegrenset (25 år), og leietaker har over lang tid vært kjent med at utleier ikke ønsker å forlenge leieforholdet når det opphører 1. april 2018. Utover dette ønsker ikke våre klienter å redegjøre for eller kommentere innholdet i dialogen mellom partene», skriver Bjørn Frode Skaar, partner i Wikborg Rein Advokatfirma, i en e-post til BA.

Kommunen har selv ikke uttalt seg om saken etter at leieavtalen opphørte, men i samme artikkel signaliserte idrettsbyråd i Bergen, Pål Hafstad Thorsen, at kommunen vil se på oppkjøp av tomta som motorbanen ligger på.

«På lengre sikt arbeides det med reguleringsplan for området og kommunen ønsker å kjøpe tomten, noe som vil sikre langsiktig drift av Eikås Motorsenter. Det er foreløpig ukjent hva det vil koste å kjøpe tomten, men jeg vil anmode grunneierne om at vi finner frem til gode løsninger i fellesskap til det beste for motorsportmiljøet», skrev idrettsbyråd Thorsen i samme artikkel til Bergensavisen i februar.

Eikås Motorsenter driftes av NMK Bergen, og er ett av ikke altfor mange anlegg  som tiltrekker seg større mengder bilsportutøvere på den vestlige kanten av Norge.

Banen kan i dag disponeres for grener som bilcross, rallycross, crosskart, drifting og gokart.

Powered by Labrador CMS