Ericsson mister Formel 1-setet sitt til italiensk Ferrari-junior

Antonio Giovinazzi klar for sin første Formel 1-sesong. Og det på bekostning av svenske Marcus Ericsson, som nå degraderes internt i teamet.

Publisert

Mange vil kanskje kalle det en sjokknyhet at svenske Marcus Ericsson ikke får kjøre Formel 1 neste år, da det ble kjent tirsdag at Antonio Giovinazzi blir å finne ved siden av Kimi Räikkönen i Sauber neste år.

Antoni Giovinazzi og Marcus Ericsson, her fra sesongåpningen i Australia i fjor. (Foto: Sauber F1 Team)

Mange vil kanskje kalle det en sjokknyhet at svenske Marcus Ericsson ikke får kjøre Formel 1 neste år, da det ble kjent tirsdag at Antonio Giovinazzi blir å finne ved siden av Kimi Räikkönen i Sauber neste år.

Den italienske 24-åringen har to Grand Prix-løp på CVen da han erstattet Pascal Wehrlein i Sauber de to første løpene i 2017, og har siden figurert som testfører for både Ferrari og Sauber i sin rolle som Ferrari-junior. Ferrari skal også ha hatt en mulighet til å fylle ett av setene med én av deres juniorer, også etter at det ble kjent at Charles Leclerc går til Ferrari.

Får fortsette

Nå får han altså full tillit i tospann med Räikkönen, mens Marcus Ericsson altså er ute av den faste startoppstillingen. Svensken har kjørt fast i Formel 1 siden debuten i 2014 for Caterham før han signerte for Sauber i 2015.

Han blir likevel ikke kastet ut av teamet og får fortsatt flere roller for det østteriksk-italienske teamet.

– Tusen takk, Marcus! Vi er glade for å kunngjøre at han skal fortsette å være en del av teamet. Marcus vil få rollen som tredjefører og merkesambassadør, skriver Sauber på sin Twitter-profil.

Ekspert tatt på senga

Det er siden vært knyttet flere bånd og store spekulasjoner rundt Ericssons støttespillere sin involvering i Saubers team gjennom eierne Longbow Finance, der de midtveis i 2016 reddet teamet fra konkurs.

En som lenge har vært klokkerklar på at han tror Marcus Ericsson sitter trygt i Formel 1, er Viasports kommentator og ekspert, Atle Gulbrandsen, som ofte er medienes norske primærkilde tilknyttet uttalelser og analyser fra Formel 1-sirkuset.

Denne gangen innrømmer den profilerte eksperten at han ble tatt på senga.

– Jeg er overrasket fordi jeg trodde Ericssons bånd til teamets eiere var så sterke at han skulle få fortsette. Sportslig sett tror jeg dette er riktig av Sauber. De får en tidligere verdensmester i Räikkönen og et stort talent i Giovinazzi. Sauber skal bli et veldig spennende team å følge neste sesong, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

Ericsson var i fjor den eneste føreren som ikke scoret et eneste poeng. I år har han totalt seks poeng med to niende og to tiendeplasser og ligger på 18. plass av 20 førere i førermesterskapet.

Powered by Labrador CMS