Evans må å bryte Rally Mexico på grunn av skadet kartleser

Kartleseren skal ha pådratt seg en hjernerystelse som gjør det lite sannsynlig å fullføre løpet.

Publisert

Drama allerede første dag av Rally Mexico. Og allerede før første service.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Drama allerede første dag av Rally Mexico. Og allerede før første service.

Det var på den fjerde fartsprøven at waliseren Elfyn Evans traff et sprett i voldsom fart, hvor han på sjette gir skled sidelengs inn i en sving, og skal ha rullet én til to runder.

Likevel kunne vi se hvordan Evans febrilsk løp ut av bilen kort tid etterpå og kunne konstatere at bilen så relativt kjørbar ut. De tapte over to minutter på denne smellen, men tidstapet ser ut til å være irrelevant fredag kveld norsk tid.

Teamsjef Malcolm Wilson kunne fortelle til WRC-TV at kartleser Dan Barritt har pådratt seg en hjernerystelse i etterkant va uhellet.

– Det er en risiko vi ikke ønsker å ta. Vi så hva som skjedde med Julien (Ingrassia, Sebastien Ogiers kartleser, journ.anm) i Finland i fjor, men jeg er ikke riktig mann til å si hvordan det går. Vi får se hva sykehuset sier, men det er heller usannsynlig at de fortsetter, sier Malcolm Wilson til WRC-TV.

Selv stod de parate til å fikse bilen på ettermiddagsservicen, selv om de konkluderte at de i hvert fall er ute resten av fredagen og mest sannsynlig resten av løpet.

– Alt var litt forvirrende. Han hadde høy fart, men kontroll på bilen. Så traff de en kant etter sprettet, og vi ser også at det er mye skader på demperne etter sprettet.

LES OGSÅ: Vil ikke avsløre hvor mange som egentlig ser Rally-VM på TV

LES OGSÅ: Shakedown: Store endringer på oppsettet for Mikkelsen

I skrivende stund er det spanjolen Dani Sordo som leder løpet, 16,6 sekunder foran Kris Meeke og 17,9 sekunder foran - kanskje overraskelsesmannen - Sebastien Loeb.

Franskmannen har utnyttet sin gode startposisjon og kjørt jevnt gjennom dagen, hvilket plasserer ham på pallen enn så lenge.

Andreas Mikkelsen har kjørt stabilt, men ikke holdt det høyeste nivået til å ha en fordelaktig startposisjon. Han har ikke funnet det optimale oppsettet på bilen og sliter blant annet med hvordan bakenden oppfører seg og at bilen reagerer på en rar måte over store sprett.

Powered by Labrador CMS