Eyvind ville ikke kjøre WRC 2 - derfor kjører han der likevel

Skoda-føreren tenkte å spare penger og legge en egen taktikk for Rally Sweden. Slik ble det ikke noe av.

Publisert

(TORSBY): Hvis du lurer på hvorfor Eyvind Brynildsen har et høyere startnummer enn det han ligger på i forhold til startrekkefølgen, så er det en årsak til det.

Eyvind Brynildsen, her fra Röjden-etappen fredag formiddag. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

(TORSBY): Hvis du lurer på hvorfor Eyvind Brynildsen har et høyere startnummer enn det han ligger på i forhold til startrekkefølgen, så er det en årsak til det.

Våler-gutten hadde en bevisst strategi om ikke å kjøre i WRC 2 under Rally Sweden. Selv om han ikke ville fått like mye oppmerksomhet fra WRC-promotoren ved ikke å kjøre WRC 2, ei heller kjempe om poeng i serien, så er det en vesentlig lavere startavgift ved å kjøre som såkalt «non-priority».

Nye regler

Likevel ble det WRC 2 på Eyvind Brynildsen, nærmest mot hans egen vilje. Årsaken er nemlig at hans taktikk om å starte lengre bak kunne gitt ham en fordel tidlig fredag, som igjen kunne gitt han bedre forutsetninger for å kjempe i toppen av klassen gjennom resten av helgen. Dette var et tilfelle for blant annet Teemu Suninen i 2016 da han kjørte Skoda Fabia R5 utenfor WRC 2.

Slik fungerer det imidlertid ikke lenger.

– Nei, nå er det nye regler. Så om jeg hadde vært raskeste R5-bil på fredagens etapper, så hadde jeg ikke fått starte tidligere igjen lørdag og søndag. Og det kunne jeg ikke risikere. Så da måtte jeg bare gjøre det, sier Brynildsen til Parc Fermé.

Eyvind Brynildsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Tøft startfelt

I skrivende stund, etter halvkjørt fredag i Norge, ligger han på en syvendeplass blant R5-bilene, 39,8 sekunder bak ledende Ole Christian Veiby som igjen er 11,4 sekunder foran Mads Østberg.

Brynildsen, som forøvrig har rekorden på det kjente Colin’s Crest-hoppet på Vargåsen-etappen, kjenner på at nivået blant R5-bilene er høyt i år.

– Magefølelsen min? Ja, jo, jeg har trua. Men startfeltet er alt annet enn dårlig. Det kommer til å bli utrolig hardt, sa Brynildsen til Parc Fermé lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS