Eyvinds link til ny gren: – Jeg er jo en litt sånn rallycrossfyr

Publisert

For det våkne øyet på sosiale medier, så kunne man denne høsten spore bilder av Eyvind Brynildsen i tilknytning ESMotorsport fra Litauen, som over tid har utviklet en Skoda Fabia med målsetning om å kjøre VM i rallycross.

Eyvind Brynildsen. (Foto: Andre Lavadinho)

For det våkne øyet på sosiale medier, så kunne man denne høsten spore bilder av Eyvind Brynildsen i tilknytning ESMotorsport fra Litauen, som over tid har utviklet en Skoda Fabia med målsetning om å kjøre VM i rallycross.

Dog er ikke Eyvind Brynildsen den personen man først og fremst forbinder med rallycross. Han har kjørt rally siden tenårene av, og vist seg fram med gode enkeltresultater i utlandet i tide og utide selv om han ikke har fått satset fullt internasjonalt de siste sesongene.

Rally som gjelder

Hvordan har det seg så at Brynildsen helt tilfeldig ble kontaktet av et team for å be om hans tjenester?

– Jeg blir spurt stadig vekk om å hjelpe til, og det at jeg har kjørt 50 VM-løp og klart meg noen lunde greit var kanskje en del av årsaken til at de ringte meg. De trengte noen preferanser litt utenfor boksen. Men det var minimalt det jeg fikk bidratt med, selv om prosjektet er interessant, sier Eyvind Brynildsen til Parc Fermé.

Han har i år konkurrert i Rally-EM, uten at det ble den suksessen han håpet på, og han innrømmer at det fortsatt er rally som gjelder. Men han har sansen for rallycross, og hadde ikke sagt nei takk til en mulighet.

Faktisk så kan Brynildsen nå avsløre at han var i seriøse forhandler med EKS-teamet før denne sesongen.

– Vi var i dialog i det momentet de trengte en sjåfør til, men så kom Andreas inn i bildet, og han er en flink fyr. Han har jo kledd den rollen rimelig bra i år, sier Brynildsen, som absolutt kan se for seg selv i en rallycrossetting.

Liker å «bjuda på»

– Jeg er jo en litt sånn rallycrossfyr av natur. Å stå litt på taket, ta litt piruetter og «bjuda på» hele veien. Profilen Eyvind Brynildsen ville passet inn, men idrettshodet mitt passer svært dårlig. Jeg hater urettferdighet, og det å bli påkjørt hele tiden og at mange ytre faktorer spiller en rolle... Jeg vet ikke, sier Brynildsen.

Selve sporten tror han dog at han ville mestret. Og etter å ha testet Supercar, så legger han ikke skjul på gleden det gir å kjøre en slik bil. Men disse rallycrosslinkene til tross, så er han klar på at han ikke jobber målrettet mot noen rallycross-karriere.

– Selv om jeg aldri har kjørt rallycross, så vil jeg fortsatt si at rally er morsomt. Men rallycross går fælt da. Men skal jeg være ærlig, så er det rally jeg jobber mot hele tiden, og fokuserer ikke noe særlig på rallycrossen, sier 30-åringen.

Powered by Labrador CMS