F1-legende setter store spørsmålstegn til hva som skjer internt i Ferrari for tiden

Charles Leclerc har en godfølelse «han ikke kan se på dataen». Sebastian Vettel fyrer løs mot sitt eget team. Temperaturen stiger hos den steilende hesten.

Publisert

Det nærmer seg et klimaks internt i Ferrari, kombinert av en Charles Leclerc som plasserer bilen på vesentlig bedre plasseringer enn hva man skulle tro de var kapable til, kombinert med en Sebastian Vettel som virker mer resignert enn noen sinne, for ikke å si fly forbanna.

Alain Prost (venstre) frykter Sebastian Vettel vil få nærmest en marerittsesong om det ikke skjer noe drastisk, her i intervju med F1-vert Will Buxton. (Skjermdump: F1TV)

Det nærmer seg et klimaks internt i Ferrari, kombinert av en Charles Leclerc som plasserer bilen på vesentlig bedre plasseringer enn hva man skulle tro de var kapable til, kombinert med en Sebastian Vettel som virker mer resignert enn noen sinne, for ikke å si fly forbanna.

70-årsjubileumets Grand Prix illustrerte nok en gang den store kontrasten hele Ferrari er som et team så langt i år. På mange måter rangeres de ikke noe høyere enn et vanlig midtfelt-team om dagen, med tanke på at de nå har en motor som ikke lenger yter like godt, men likevel har Charles Leclerc klart å ta teamet inn til to pallplasser på de tre løpene han har tatt poeng.

Komfortabel Leclerc

Sebastian Vettel på sin side har også tatt poeng i tre løp, med to sjetteplasser og to tiende plasser, og er milevis unna teamkameraten på sammenlagtlisten. Men under andre løpshelgen på Silverstone toppet det seg ytterligere. Vettel klarte ikke mer enn en 12. plass, men Charles Leclerc jublet som om han hadde vunnet med fjerdeplassen.

Ikke bare skilte det ett pitstop mellom dem, i favør Leclerc, men monegaskeren var likevel nesten minuttet raskere enn Vettel tatt pitstoppet i betraktning.

– For meg er dette like godt som en seier. Vi hadde flaks med tredjeplass forrige. Denne uken trodde jeg knapt på poeng over hodet. Jeg er så utrolig glad. Jeg er imponert over farten, og jeg vet ikke hvor jeg får denne farten fra. Jeg er så komfortabel og har en godfølelse man ikke kan se på dataene, sa en jublende fornøyd Charles Leclerc i intervjusonen etter løpet.

– Redd jeg ikke får noen svar

Charles Leclerc leverte en imponerende fjerdeplass til tross for at Ferrari som team ikke har vist vesentlig styrke denne sesongen. (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

Minen var totalt annerledes hos teamkollega Vettel. I aller første sving snurret Vettel og havnet helt sist i åpningsrunden. Han kjørte seg senere opp flere plasser, men havnet i midtfeltet utenom poeng, og beskyldte samtidig teamet for ikke å ha funnet en løsning på å komme seg ut av midtfeltet.

– Det er i et slikt rom vi ikke liker å være i. Dette snakket vi om i dag morges. Jeg gjør det jeg kan, men dere vet at dere har rotet det til, utbrøt en mildt sagt ildsint Vettel over teamradioen.

I intervjusonen etterpå kunne man ane det samme raseriet, dog ikke like høyrøstet, fra 33-åringen som er ferdig i Ferrari etter årets sesong og står på bar bakke for 2021 dersom han har tenkt å fortsette karrieren.

– Løpene er vanskelige å sammenlikne, men vi har blitt liggende i et tog de siste ukene. Charles har hatt renere luft, og det kunne også vi unngått i dag. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke gjorde det, og jeg er redd jeg ikke får noe svar på det, sier Vettel, som også blir konfrontert med hva som skjedde i starten.

– Jeg tenkte å holde meg unna trøbbel i første sving, og trodde først at jeg ble truffet. Men jeg har skjønt at snurringen kom fra kerbsen. Vi mistet mange plasser, men vi kunne fortsatt gjort en bedre opphenting. Nå må jeg bare se framover og tenke på Barcelona, sier Vettel.

– Ikke noe pent å se på

Sebastian Vettel. (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

Formel 1-legenden Alain Prost, tre ganger verdensmester og nå seniorrådgiver i Renault-teamet, har stor medfølelse og sympati for Vettel og den frustrasjonen han nå oppleverer. Prost setter spørsmålstegn til hva som skjer i kulissene hos Ferrari, og hvordan de håndterer situasjonen med to førere som mestrer teamets utfordringer på to helt forskjellige måter.

– Jeg syns synd på Vettel. Tenk på det presset han har fått nå. Når han får det fra alle kanter, så er det veldig vanskelig å håndtere. Når man er konkurransedyktig og alt fungerer i teamet, så drar alle i samme retning. For øyeblikket er det ikke pent det vi ser i Ferrari, og det er ikke noe pent å se meldingene som kommer. Vettel fortjener mye mer enn det vi ser i dag, sier Prost.

Det var sammen med F1-vert Will Buxton at Prost gjorde seg noen tanker om Ferrari-situasjonen. Franskmannen mener italienerne må gjennom store forandringer hvis det skal være tegn til bedring for spesielt Vettel.

– Noen ganger kommer man langt bare å få til en bedre bil. Da blir man mer komfortabel, og ting går mer som normalt og av seg selv. Hvis det ikke skjer, så blir dette en lang sesong for Vettel, for da begynner han å tenke for mye, sier Prost.

Powered by Labrador CMS