F1-stjerna Landos tanker om sin unike åpenhet: – Mange gir ikke et normalt uttrykk av seg selv

Få, om noen andre Formel 1-førere gir like mye av seg selv til fansen. Sportens store nykommer fra 2019, Lando Norris, lufter tankene sine om hvorfor han gjør som han gjør, blant annet i sosiale medier.

Publisert

(BIRMINGHAM): Han tok Formel 1-sporten med storm, mildt sagt, som «rookie» i 2019, hos et McLaren-team som har ligget nede med brukket rygg i flere sesonger. Fasiten i 2019 ble til slutt mang en poengplass, fjerdeplass i konstruktørmesterskapet, men først og fremst kjørte Lando Norris seg inn i hjertene til fansen over hele verden.

Fansen elsker Lando Norris, og Lando Norris elsker fansen. Det kom godt til uttrykk under Autosport-messa lørdag. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

(BIRMINGHAM): Han tok Formel 1-sporten med storm, mildt sagt, som «rookie» i 2019, hos et McLaren-team som har ligget nede med brukket rygg i flere sesonger. Fasiten i 2019 ble til slutt mang en poengplass, fjerdeplass i konstruktørmesterskapet, men først og fremst kjørte Lando Norris seg inn i hjertene til fansen over hele verden.

I popularitet sies det at den unge briten er blant Formel 1-feltets desidert mest populære førere, foruten de store publikumsfavorittene som Max Verstappen, Lewis Hamilton og Kimi Räikkönen.

– En lukket sport

Da Parc Fermé, samt en rekke andre medier og fans, fikk møte Lando Norris under Autosport International i Birmingham lørdag, luftet han tankene sine om hvorfor han på så kort tid er blitt en publikumsfavoritt i en av verdens største idretter.

– I alle år har jeg drømt om og jobbet mot å komme til Formel 1. Så er jeg nå her, jeg elsker Formel 1, og jeg må huske på å kose meg og ha det moro. Formel 1 er en veldig lukket sport, nærmest en egen liten verden. Folk gir ikke noe normalt uttrykk av seg selv, som de skulle. Formel 1 forandrer dem så mye. Jeg vil bare ha det moro, og vise fansen at jeg har det, forteller Lando Norris.

Han er tydelig på at han nyter hvert eneste øyeblikk, også utenfor de snaue to timene det kjøres løp over 20 søndager i året. McLaren-stjerna har også kommet svært godt overens med teamkompis Carlos Sainz jr., denne sesongen, og sammen har de nådd ut til en mye yngre fanskare - Norris først og fremst som følge av sin aktive Twitch-streaming av sin simulatorkjøring på iRacing og ellers hyppige personlige og ufiltrerte poster på Instagram.

Skal fortsette å være seg selv

Å være såpass aktiv i sosiale medier og hele tiden kunne kommunisere med fansen er uansett ikke enhver Formel 1-fører forunt. Norris er takknemlig for at han får lov til å være seg selv.

– Å være seg selv er en fin ting. McLaren er flinke til å forsøke å åpne opp og at vi kan vise interaksjon med fansen. Vi lever i et flott miljø, og jeg kommer ikke til å forandre meg. Jeg har vokst opp med sosiale medier, har vært der i alle år, og kan kjenne meg igjen hos fansen. Inn mot løpshelgene er det nok ting jeg kan bli bedre på, men jeg skal fortsatt kose meg og være meg selv, sier 20-åringen.

Mange unge fans kan relatere seg til Norris, ved å leve ut Formel 1-drømmen, men fortsatt beholde sine hobbyer og interesser. Og det er ganske enkelt for Norris. Foruten at han liker å ta noen slag golf i ny og ne, så går det med mange timer foran simulatoren.

Rett fra Formel 1-løp til iRacing

Lando Norris under Autosport International Show i Birmingham, 11. januar 2020. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

På iRacing kan han spille med hvem som helst. Det hender også at en og annen nordmann havner i samme løp og treningssesjoner som 20-åringen. Og det er dette han liker foruten kjøring med ekte G-krefter.

– Simulatoren står hjemme og nå bor jeg alene uten foreldrene mine, slik at de kan ikke sette ned foten på hvor mange timer jeg bruker, flirer Norris.

Han forteller også hvordan det gjerne fungerer i etterkant av en hektisk løpshelg, spesielt i Europa.

– Da flyr vi gjerne hjem søndag kveld, og jeg er ikke hjemme før midnatt kanskje. Det første jeg gjør er å sette fra meg bagen og kjøre litt simulator. Som regel har jeg også helt fri mandag og tirsdag og kan sove så lenge jeg vil. Så blir det å kjøre iRacing igjen. Jeg vil vise folk at jeg virkelig kan nyte livet, elske livet og jeg håper folk får sett litt «inside» hvordan livet til en Formel 1-fører faktisk er, konstaterer han.

Powered by Labrador CMS