F1-veteranen får ny sjanse til å sikre seg Triple Crown neste sesong

Nå er han bare ett forsøk unna å skrive seg inn i historiebøkene.

Publisert

Dette er Fernando Alonsos siste sesong i Formel 1, og helgens Brasils Grand Prix er hans nest siste løp i Formel 1-karrieren - foreløpig.

Fernando Alonso. (Foto: Steven Tee/McLaren)

Dette er Fernando Alonsos siste sesong i Formel 1, og helgens Brasils Grand Prix er hans nest siste løp i Formel 1-karrieren - foreløpig.

Men spanjolen legger ikke hjelmen på hylla. Han er også i en innværende kontrakt med Toyotas fabrikkteam i langdistanse-VM (WEC, journ.anm.), som har sesongavslutning på Le Mans neste år.

Samtidig har Alonso signalisert at han ikke har vært villig til å satse fullt på IndyCar, selv om han fikk sin ilddåp der under Indy 500 i fjor. Der måtte han bryte med motorproblemer, men i 2019 får han nye sjanser.

Og - skulle Alonso klare mesterstykket å vinne det prestisjefylte oval-løpet i Indianapolis i USA, så har han skrevet seg inn i historiebøkene ved siden av Graham Hill ved å ha vunnet både Monacos Grand Prix i Formel 1, 24-timersløpet på Le Mans i WEC og IndyCar-klassikeren Indy 500. Altså den prestisjefylte Triple Crown-oppnåelsen.

Fortsetter med McLaren

24-timersseieren innkasserte Alonso i år sammen med Toyota.

Det er McLaren selv om kom med Indy 500-bekreftelsen etter kvalifiseringen lørdag. Selv om Alonso er ferdig med Formel 1 etter sesongen, så skal han kjøre for nettopp McLaren i Indy 500.

– Jeg har vært tydelig på en stund min store iver til å klare Triple Crown. Jeg hadde en fantastisk opplevelse i Indianapolis i 2017 og jeg visste at hjertet mitt ville ha meg tilbake om muligheten var der. Så er jeg ekstra glad for å komme tilbake med McLaren. Det har alltid vært mitt førstevalg om teamet selv ønsket, og jeg er glad for at de ville satse på det, sier Alonso i en offisiell uttalelse via McLaren.

Løpet arrangeres som kjent samme løpshelg som Monacos Grand Prix, som i neste års tilfelle er søndag 26. mai.

370 kilometer i snitt

Indy 500 er kjent som et lynraskt løp med snitthastigheter opp mot 370 kilometer i timen. Det kjøres i kun venstresvinger rundt den fire kilometer lange banen. Men selv om det høres ut som en tilsynelatende enkel oppgave å holde bånn gass i fire lange venstresvinger, så hviler det likevel en enorm prestisje i å vinne et slikt løp.

– McLaren har et langt og sterkt forhold til Indianapolis 500 og det er på det rene at vi har noe uoppgjort sammen med Fernando. Men Indy 500 er ikke noen parademarsj. Vi har stor respekt for løpet og deltakerne, sier McLaren-sjef Zak Brown.

Powered by Labrador CMS