Kevin Magnussen og Sergio Perez er to av førerne som må tre til side i en fredagstrening denne høsten.

F2-stjerneskudd får sjansen – slik fordeles treningstiden i Formel 1 til unge førere

En hel haug av «rookies» skal slippes til i Formel 1-treninger mot slutten av sesongen. Her er den foreløpige oversikten over hvem som skal kjøre hvor.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Alle Formel 1-teamene må slippe til en rookie i to treninger i løpet av sesongen, en gang per bil. Nå begynner tiden å renne ut, og det er sannsynlig at opp mot halve griden vil bestå av rookies i to bestemte treninger. 

FORMEL 1: Alle Formel 1-teamene må slippe til en rookie i to treninger i løpet av sesongen, en gang per bil. Nå begynner tiden å renne ut, og det er sannsynlig at opp mot halve griden vil bestå av rookies i to bestemte treninger. 

Med seks løp igjen av sesongen skulle man tro at det var nok av muligheter til å slippe til rookies, men med tre sprinthelger og en ny bane i Las Vegas står vi igjen med to tilfeller hvor de aller fleste teamene vil slippe til rookies: Mexico og Abu Dhabi.

For tre av teamene (McLaren, Williams og AlphaTauri) er en av treningene allerede unnagjort siden de startet sesongen med en rookie hver. Her følger status hos alle teamene. Oversikten blir oppdatert når det kommer nye bekreftelser.

Red Bull/AlphaTauri

• RB – Trening 1: —
• RB – Trening 2: —
• AT – Trening 1: Nyck De Vries, Bahrain
• AT – Trening 2: —

Red Bull-sjefene har fått mer å tenke på etter at Liam Lawson har kjørt en rekke Formel 1-løp denne høsten. Det gjør at han ikke lenger kan regnes som en rookie, og at de må finne noen andre til å kjøre de tre treningene som gjenstår på tvers av de to teamene. 

Nyck De Vries sin sesongdebut i Bahrain tikker av treningsboksen til AlphaTauri. Før årets sesong hadde han bare kjørt ett Formel 1-løp, og ble derfor regnet som rookie i sesongstarten.

Av de seks Formel 2-førerne i Red Bulls juniorakademi (Hauger, Iwasa, Hadjar, Fittpaldi, Maloney og Crawford) er det Ayumu Iwasa som sannsynligvis vil være fremst i køen, men med Mexico og Abu Dhabi som de mest sannsynlige tidspunktene man vil slippe til rookies kan det være at også en annen rookie får sjansen. Det gjør at Dennis Hauger har en viss sjanse til å få en Formel 1-trening. 

Mercedes

• Trening 1: Frederik Vesti, Mexico
• Trening 2: — 

Hos Mercedes er det teamets juniorfører og andremann i Formel 2-mesterskapet Frederik Vesti som skal gjøre unna den første treningen. Ingenting er bekreftet med tanke på den andre treningen, men det er sannsynlig at der er dansken som får muligheten igjen.

Ferrari

• Trening 1: Robert Shwartzman, Zandvoort
• Trening 2: Robert Shwartzman, —

Hos Ferrari er det deres reservefører Robert Shwartzman som tar seg av treningene. Han har allerede kjørt en trening på Zandvoort, og han skal også kjøre teamets andre trening. Det er ikke bekreftet hvor det blir, men det er uttalt at det mest sannsynlig vil skje i Abu Dhabi. 

Aston Martin

• Trening 1: Felipe Drugovich, Monza
• Trening 2: —

Reservefører Felipe Drugovich kjørte en trening i Lance Strolls bil på Monza, og selv om ingenting er bekreftet vil han sannsynligvis også kjøre den andre treningen.

Meksikanske Pato O'Ward er en stor stjerne i IndyCar-sirkuset, men hans McLaren-link gir han også eksklusive Formel 1-sjanser.

McLaren

• Trening 1: Oscar Piastri, Bahrain
• Trening 2: Pato O’Ward, Abu Dhabi

McLaren har unnagjort en trening siden Piastri fortsatt var rookie i Bahrain, mens det er IndyCar-fører Pato O’Ward som tar seg av den andre treningen i Abu Dhabi. Alex Palou var nok favoritt til å få en trening, men etter bruddet med McLaren i IndyCar er også Formel 1-båndene kuttet.

Alpine

• Trening 1: —
• Trening 2: —

Alpine har fortsatt ikke uttalt noe om hvem som skal kjøre rookie-treninger for teamet, men reservefører Jack Doohan må regnes som den fremste kandidaten. Victor Martins kan også få muligheten her. 

Williams

• Trening 1: Logan Sargeant, Bahrain
• Trening 2: —

Williams har en trening igjen å fylle, og uten førere i Formel 2 er det ikke enkelt å si hvem som skal kjøre den treningen. Teamet har tette bånd til Mercedes, noe som kunne medført et lån av Frederik Vesti, men alle en tid det er sannsynlig at dansken skal kjøre trening for Mercedes i Mexico og Abu Dhabi er det ikke sikkert at det blir tid til å også kjøre en trening for Williams.

Om det ikke blir Vesti kan WIlliams hente opp en av sine Formel 3-førere, eller kanskje til og med Jamie Chadwick som i år har kjørt Indy NXT i USA. 

Alfa Romeo

Trening 1: —
Trening 2: — 

Hos Alfa Romeo er ingenting bekreftet, men alt annet enn at teamets reservefører og nåværende Formel 2-leder Theo Pourchaire kjører begge treningene vil være overraskende. 

Haas

• Trening 1: Oliver Bearman, Mexico
• Trening 2: Oliver Bearman, Abu Dhabi

For Haas har det som regel vært reservefører Pietro Fittipaldi som har kjørt rookie-treninger, men denne gangen er det Ferrari-junior Oliver Bearman som skal kjøre begge treningene. 

Powered by Labrador CMS