Febersyk Petter feiret konas bursdag med nok en seier i Rally Sweden

Ingen over, ingen ved siden. Petter Solberg har vunnet samtlige ganger han har stilt opp i den historiske klassen i Rally Sweden.

Publisert

(TORSBY): Og denne gang ble det en spesiell begivenhet ved at kona Pernilla fylte 46 år denne lørdagen. En noe avkortet versjon av den historiske delen av Rally Sweden endte med kun fem etapper, og da satte Petter like gjerne fem etappeseire på rad. Hver gang har han hatt med seg kona som kartleser i bilen. 

Petter Solberg kunne konstatere at han tok nok en seier i historisk klasse i Rally Sweden. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

(TORSBY): Og denne gang ble det en spesiell begivenhet ved at kona Pernilla fylte 46 år denne lørdagen. En noe avkortet versjon av den historiske delen av Rally Sweden endte med kun fem etapper, og da satte Petter like gjerne fem etappeseire på rad. Hver gang har han hatt med seg kona som kartleser i bilen. 

Tre etapper ble kjørt i Norge fredag, før de kun kjørte Hagfors og Rämmen lørdag. Både Vargåsen og Torsby ble kansellert som følg av førerforholdene.

I mål var det naturlig nok en smørblid Solberg som kunne strekke armene i været. For to dager siden lå han med 40 i feber og vurderte å trekke seg helt fra løpet. Nå hadde pipa fått en annen lyd.

Tom for energi

Rally Sweden 2019: Regroup mid-day service lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Lørdag var formen betraktelig bedre, noe resultatlistene også viste. I mål var han over minuttet raskere enn den svenske legenden Mats Jonsson i en firehjulsdreven Mazda 323, og dermed har Petter totalvunnet denne utgaven fire ganger - og klasseseier er det uansett blitt på fem av fem forsøk.

– Du glemmer at du er sjuk, selv om det ikke er mye energi igjen. Man må fokusere på kjøringa og ikke snakke så mye med kona, ler Petter Solberg til Parc Fermé da vi tok ham i mot før målgang på Torsby lørdag ettermiddag.

At Vargåsen ble strøket synes Solberg var synd. Han hadde gledet seg til å kjøre over Colin’s Crest med sin legendariske Ford Escort Mk2.

– Det var mange fans og sponsorer på hoppet. Vi ønsket å kjøre der og hoppe for dem. Men utrolig moro at vi uansett kunne ta en seier Pernillas bursdag. En billig bursdaggave fra meg, flirer Solberg.

Bilen var enda mer lettkjørt enn tidligere. Mangel på servostyring hindret ikke Solberg fra å levere varene. Ei heller at bilen bare drar på bakhjulene, i motsetning til Jonssons firehjulsdrevne bil.

Bursdagsbarnet Pernilla Solberg fylte 46 år lørdag, og kunne feire dette med seier sammen med mannen Petter. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

– Men bilen min er lettere og går fortere rett fram. I dag hadde vi en toppfart på 184 kilometer. I går bikket vi 200 kilometer i timen. Den fungerer helt sinnssykt bra, sier Solberg.

Nordmenn tett i tett

Anders Lundhaug. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Fem andre nordmenn stilte også til start i historisk klasse i Sverige. Nest beste nordmann ble Petter Fausko i sin Opel Kadett. Totalt endte han på en 13. plass.

Og videre gikk det nemlig slag i slag med flere norske førere.

Samtlige restene av nordmenn fulgte på. Anders Lundhaug i Volvo 242 trillet inn til 14. plass, 26,5 sekund bak Fausko, og bare 2,8 sekunder bak der igjen fulgte Vidar Nordbø. Reidar Moland avsluttet det norske feltet med en 16. plass, 49,9 sekunder bak Nordbø.

Powered by Labrador CMS