USA Grand Prix, kvalifisering:

Ferrari, McLaren og Mercedes foran da Verstappen brøt track limits

Bare sjetteplass for årets verdensmester på kvalifiseringen i Austin, mens det ligger an til bikkjeslagsmål blant teamene som er «best of the rest».

Publisert Sist oppdatert

USA Grand Prix, kvalifisering

Q3

1) Charles Leclerc, Ferrari, 1:34.723

2) Lando Norris, McLaren, +0.130

3) Lewis Hamilton, Mercedes, +0.139

4) Carlos Sainz, Ferrari, +0.222

5) George Russell, Mercedes, +0.356

6) Max Verstappen, Red Bull Racing, +0.358

7) Pierre Gasly, Alpine, +0.366

8) Esteban Ocon, Alpine, +0.431

9) Sergio Perez, Red Bull Racing, +0.450

10) Oscar Piastri, McLaren, +0.744

Q2

11) Yuki Tsunoda, AlphaTauri, -

12) Guanyu Zhou, Alfa Romeo, -

13) Valtteri Bottas, Alfa Romeo, -

14) Kevin Magnussen, Haas F1 Team, -

15) Daniel Ricciardo, AlphaTauri, -

Q1

16) Nico Hulkenberg, Haas F1 Team, -

17) Fernando Alonso, Aston Martin, -

18) Alexander Albon, Williams, -

19) Lance Stroll, Aston Martin, -

20) Logan Sargeant, Williams, -

FORMEL 1: Sirkuset er tilbake i USA denne helgen, nå med mer tradisjonsrike Austin i Texas og Circuit of the Americas som har vært fast vertskap siden 2012. Denne helgen er det også sprinthelg igjen, som gjør at fredagen er ekstra viktig med bare én trening etterfulgt av kvalifiseringen som setter startrekkefølgen til søndagens løp.

Lørdagen er forøvrig en rendyrket sprintdag med egen sprintkvalifisering før sprintløp.

Det ble en delvis sjokkartet start på kvalifiseringen da både Fernando Alonso og Lance Stroll sendte begge Aston Martin-bilene ut av Q1 med henholdsvis 17. og 19. plass. Ellers gikk kvalifiseringen sin vante gang og teamene Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren og Alpine var alle representert med sine to førere i Q3.

Som vanlig luktet det beste startposisjon til Max Verstappen, men han var utenfor banegrensene i nest siste sving på sitt siste forsøk. Tiden hans holdt først med knappe fem tusendeler på Charles Leclerc, men det tok ikke mange sekundene før rundetiden ble slettet. Det sendte Verstappen ned til bare en sjetteplass.

I stedet satt det for Ferrari-fører Charles Leclerc. Han slo McLaren-stjerna Lando Norris med et drøyt tidel, hvorpå Norris hadde fattige ni tusendeler å gå på ned til Lewis Hamilton. Dette er andre gang i år at Red Bull er utenfor topp tre. Sist det skjedde var i Singapore.

– Vi vet at sprinthelgene er viktigere enn noen sinne å ha en god fredagstrening. Bilen føltes bra med en gang, og jeg følte meg bra. Jeg gjorde noen feil i Q3, men det var nok ikke lett for noen av de andre, sa Leclerc.

Powered by Labrador CMS