Fiaskohelg for Mads: – Den verste løpshelgen jeg har hatt i min karriere

Det ble aldri en helnorsk duell på Monza. Alt gikk galt for Mads Siljehaug i sesongåpningen.

Publisert

Kort fortalt. Det endte med to brutte løp for Mads Siljehaug, som i år er heltprofesjonell betalt fører for Reiter Engineering og skal kjøre flere ulike mesterskap.

Mads Siljehaug. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kort fortalt. Det endte med to brutte løp for Mads Siljehaug, som i år er heltprofesjonell betalt fører for Reiter Engineering og skal kjøre flere ulike mesterskap.

Ett av dem er den europeiske GT4-serien, i en KTM X-Bow GT4 sammen Phil Hill som teamkollega.

– Trist start på åpningsløpet

For å ta det fortløpende, så ble det en kjip start på helgen allerede i det første løpet. Da vi snakket med Mads på lørdag, så oppsummerte han det slik:

– Vi hadde en OK start og inn mot første sving ble det sjukt trangt, og det gikk ganske sakte. Dette endte med et hardt dytt bak som førte til at karosseriet sprakk på venstre side. Og da lå det deler på dekket som førte til lavere fart, sier Siljehaug om den smått dramatiske starten.

Men helvetet var ikke over der. For dette skulle få følger senere for Siljehaug og Hill.

– Lengre ute i løpet så tapte vi mer og mer fart, og dette kom fra for høy temperatur på vann og olje. På slutten gikk jeg litt for hardt på en curb, som førte til at drivasklingen røyk. Så alt i alt var dette en trist start på åpningsløpet. Vi får håpe vi kommer sterkere tilbake i morgen, sa Siljehaug lørdag.

Ny krasj fra konkurrent

Store skader på Siljehaugs KTM gjorde det umulig å fortsette løpet, og dermed ble det heller ingen poeng for Lillehammer-gutten. (Foto: Privat)

Det ønske gikk ikke i oppfyllelse. Tvert imot. Smultringen på sammenlagtlista var et faktum for 22-åringen fra Lillehammer. To nye sammenstøt utenfor deres kontroll spolerte løpshelgen ytterligere, og fiaskoen var komplett.

– Ja, jeg har ikke helt ord nå. Den verste løpshelgen i min karriere, sier Siljehaug tydelig skuffet og preget over en mislykket helg.

Vi ber han utdype hva som gikk galt søndag.

– Teamkollegaen fikk en ordentlig smell bakfra og på høyre side tidlig i løpet. Det ble store skader på karosseriet og aerodynamikken. Vi tok tidlig pit for å bytte fører, men misset pitboksen som førte til en drive-through.

Og på vei ut av pit så mister den tredje KTMen på banen kontrollen under nedbremsingen inn i første sving, og går rett inn på siden av bilen våres. Radiatoren punkterer og vi må bryte. Jeg er så skuffa, sier Siljehaug.

https://parcferme.no/racing/marcus-viste-i-sesongapningen-at-han-blir-a-regne-med-i-ar/

Stolt over Påverud

Dette hindret ham dog ikke fra å følge med på resten av løpet. Og Marcus Påveruds sterke innsats denne helgen var noe som gledet Siljehaug oppriktig.

– En knallbra prestasjon! Jeg er så utrolig stolt over Marcus som viser han har talent og fokus til å kjempe i et så sterkt felt som GT4 European har blitt nå, sier Siljehaug.

Nå bretter han opp ermene og ser frem til en ny løpshelg neste helg, da i den tyske GT4-serien som er hans andre faste arbeidsoppdrag for Reiter. Og samtidig tar han med seg et snev av noe positivt som han opplevde i helgen.

– Trøsten er at jeg fikk bilen 10.plasser opp fra codriveren, og var på god vei til et mulig poengresultat. Denne helgen går rett i glemmeboka, og nå ser jeg frem mot Tyskland, sier SIljehaug.

Powered by Labrador CMS